Komemoracija dr Stefanu Andonoviću danas na Pravnom fakultetu u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Svesni da nema reči kojima se adekvatno može govoriti o smrti mladog čoveka osećamo dužnost da pokušamo da opišemo bez kakvog pojedinca su ostali Grad, Univerzitet i Fakultet-rečeno je danas na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu gde je održana komemoracija, nedavno preminulom dr Stefanu Andonoviću.
-Dostojanstvenom oproštaju prisustvovali su gradonačelnik Nikola Dašić, rektor Nenad Filipović, dekan Ekonomskog fakulteta Petar Veselinović, profesori, saradnici i zaposleni Instituta za uporedno pravo u Beogradu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, porodica i prijatelji. Govori su oslikali tugu i setu za prerano prekinutom karijerom i životom dr Stefana Andonovića, a privilegija sećanja ostala je kao amanet za vremena koja dolaze. Neka mu je večna slava-kaže se u saopštenju Pravnog fakulteta.

Dr Stefan Andonović, rođen je 1991. godine u Beogradu. U rodnom gradu završava osnovnu školu i gimanziju, a svoj akademski put započinje upisom na Pravni fakultet u Beogradu. Već tokom studija ostvaruje natprosečne rezultate, te redovno osvaja nagrade Fakulteta namenjene najboljim studentima. Iste uspehe postiže i na master studijama. Krunu njegovog školovanja predstavlja  odbrana doktorske disertacije 2019. godine, nakon čega biva prepoznat kao jedan od najboljih mladih naučnih radnika iz oblasti pravnih nauka u Republici Srbiji.

dr Stefan Andonović (1991-2001)

dr Stefan Andonović bio je i vrhunski sportista i ugledni sportski radnik. Vešustruki državni rekorder u plivanju, reprezentativac, osvajač brojnih medalja i priznanja, nakon okončanja sportske karijere postaje ugledni plivački sudija i jedan od glavnih promotera ovog sporta. Svoje pravničko znanje, delom, stavlja u funkciju sporta, te je od 2019. godine bio i arbitar Stalne sportske arbitraže Olimpijskog komiteta Srbije.

Stefan je bio omiljen među kolegama i studentima za koje je uvek imao vremena da pomogne. 

 

 ucentar.rs foto ilustracija/printskrin, video društvene mreže
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar