u centru Kragujevca pronađeno tri kilograma eksploziva- u zgradi gde živi nekoliko dece.  Na sve strane granate, bombe, oružje… MUP-ćuti!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kada su inspektori kragujevačkog MUP-a marta ove godine- u podrumu zgrade u samom centru gradu pronašli „štek“ sa oružjem ni sami nisu mogli da poveruju da je to najveća zaplena u poslednjih dvadesetak godina.

U pravoj maloj zaveri ćutanja posle dugog istraživanja UCENTAR nezvanično saznaje da je pronađeno desetak pištolja, droga, municija, tri kilograma plastičnog eksploziva „pentrit“, daljinski detonatori…

I sve to u podrumu zgrade u kojoj živi nekoliko dece!

sumnja se da je „štek“ njegov- ubijeni Zečević

-Da je tolika količina raspoređena na nosećim zidovima i da je to uradio profesionalnac bez problema bi se srušila petospratna zgrada- kaže nam jedan od vojnih stručnjaka ilustrujući u kojoj meri je razoran pronađeni eksploziv.  

MUP se nije oglašavao ovim povodom.

foto sa FB ubijenog Zećevića

U svakom slučaju jezivo deluje činjenica da je pronađen štek u samom centru grada. Kako se čuje nezvanično postoji sumnja da je on pripadao Nikolu Zečeviću – Zeki (38) iz Kragujevca koji je brutalno likvidiran 12. februara ove godine u glavnoj kragujevačkoj ulici naočigled prolaznika. Njegovo ubistvo nije rasvetljeno.

U selu Vinjište kod Kragujevca 10. maja policijska patrola je pronašla dve tromblonske kumulativne mine u automobilu „Volkswagen Caddy“, saznaje ekskluzivno UCENTAR. Nedaleko od mesta gde su mine pronađene nalazi se i strelište. U automobilu bio je maloletni B.G iz ovog sela i suvozač A.I (21)

Mine su se nalazile ispod vozačevog sedišta.

Maloletnik i starija saputnica  privedeni su u policijsku stanicu. Ne zna se kako su se opasne granate našle u automobilu, niti čemu su bile namenjene.

pronađene mine kod maloletnika u Vinjištu

Tromblonske mine su posebna vrsta granata koje se ispaljuju s puške pomoću ćorka tj. tromblonskog metka i tromblonskog nastavka. Sve tromblonske mine posebno su konstruirane. Za bolje i brže probijanje imaju stabilizatore i krilca.

Standardno se koristi ćorak da bi se tromblon ispucao na velike daljine, od 50 metara do preko 200 metara.

Selo Vinjište nalazi se na svega osam kilometara od glavnog grada Šumadije.

MUP u Kragujevcu se nije oglašavao ni povodom ovog velikog incindenta.

Samo par dana kasnije u selu Žirovnica na sredini puta Kragujevac-Batočina u pretresu jedne kuće pronađene su,opet nezvanično saznajemo dve ručne bombe.

Ni ovoga puta MUP u Kragujevcu se nije oglašavao…Pentrit postao omiljen kod mafijaških likvidacija

Jedinjenje „pentrit“ ili skraćeno „PETN“ je kristalno bela praškasta materija otporna na plamen i toplotu ali ne i na udar.

foto: likvidacija Strahinje Stojanovića

Svrstava se među najjače poznate eksplozive.

„Pentrit“ se koristi i za punjenje granata ili kao dodatak u nekim plastičnim eksplozivima. On se uglavnom koristi u kriminalnim krugovima za dizanje blindiranih vozila u vazduh. Za to je dovoljno oko 250 grama jedinjenja „PETN“.

Ovim eksplozivom likvidiran je Strahinja Stojanović, februara prošle godine kada se u džipu nalazila i njegova devojka iz Kolumbije. Inače, koristio se u par likvidacija, a par puta je i otkriven u pokušajima likvidacija mafijaša u Srbiji  i Crnoj Gori.ucentar.rs foto: ucentar/FB/printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar