Zaštitnik građana ispituje stravično porodično nasilje: vezao ženu pojasom i gurno auto niz nizbrdicu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zaštitnik građana je, na osnovu informacija iz medija da je u selu kod Vlasotinca supružnik na silu uveo suprugu u auto koji je zatim pustio niz nizbrdicu, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada tamošnjeg Centra za socijalni rad i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, upravo je saopšteno iz kancelarije.

-Zaštitnik građana od CSR Vlasotince traži da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica nalazi na evidenciji ovog centra i da li je ranije bilo prijava za nasilje u porodici, kao i koje je mere Centar eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici. Od MUP-a, Zaštitnik građana traži da mu u istom roku dostavi izveštaj o aktivnostima koje su sprovedene sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi-kaže se u saopštenju.

Da podsetimo,Stravičan slučaj porodičnog nasilja dogodio se juče oko 16.30 sati u naselju Lipovica kod Vlasotinca.

Goran G. je svoju suprugu Valentinu G. na silu uveo u automobil, vezao pojasom, zaključao vrata, a zatim gurnuo vozilo niz nizbrdicu na livadi. Vozilo u kojem je bila nesrećna žena zaustavilo se tek kada je uradilo u drvo.

Valentina je u svesnom stanju prevezena u leskovačku bolnicu. Njen suprug Goran je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti predat nadležnom tužilaštvu.ucentar.rs foto: printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar