Zavrni rukave! Aktivizmom do čistog Kragujevca. Bravo za ove ljude

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kragujevčani su se danas okupili kako bi skupljali đubre i očistili divlju deponiju u parku Šuma to jest čuvenom kragujevačkom Košutnjaku. Začas su sve spakovali u gomilu džakova. Mnogo je onih koji odlažu otpad u prirodu, a mladi su pokazali da nije teško da vodimo računa o svojoj okolini.

– Ovo je akcija za sve od 7 do 77 godina. Sve je jako zagađeno i moramo da se izborimo sa tim. Osim sakupljanja, mi aktivisti moramo i da podignemo svest kod ostalih građana. Ljudi treba da provode više vremena u prirodi, onda bi je manje zagađivali, rekao je Stanko Aksentijević, aktivista iz Kragujevca.
„Zavrni rukave“ je naziv kampanje koju neformalna grupa građana, Eko straža“, sprovodi po čitavoj Srbiji.
– Imamo 3.000 divljih deponija. To je ogroman problem. Mi nastavljamo sa svojom kampanjom. Danas smo pokrili 46 lokacija u čitavoj zemlji, ali ne možemo sami sve da ostičimo. Država mora da preduzme nešto i da kažnjava one koji ne odlažu otpad na pravi način, smatra Bojan Simišić iz Eko straže.
Na desetine džakova đubreta odneto je iz Košutnjaka. Pre toga aktivisti su očistili jezero Bubanj, a sledeću akciju najavljuju kroz mesec dana.Ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar