Tajne petog sprata (V): Načelnica sebi gradi, a građanima u Kragujevcu-ruši bespravne objekte!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Reketiranje privrednika, investitora i građana, besomučno maltretiranje „nepodobnih“ investitora, favorizovanje lokalnih tajkuna i dostavljanje poverljivih informacija iz Skupštine grada o budućim lokacijama, projektima, omogućavanje povlastica privatnicima koji dobijaju poslove na inače sumnjivijm tenderima za rekonstrukcije zgrada u vlasništvu grada, omogućavanje izrade infrastrukture za lokacije koje prodaje grad (uređenje trotoara, prilaza pa čak i asfaltiranje ulica)- sve je ono što krasi famozni Peti sprat Skupštine grada Kragujevca. Serijal UCENTAR obuhvatiće sve aspekte muljanja činovnika i načelnika urbanističko-građevinske mafije smeštene unutar službi Skupštine grada Kragujevca I njihovu spregu sa lokalnim tajkunima.

dobrodošli u PAKAO!-tajne petog sprata Skupštine grada Kragujevca (IV)

Načelnica za ozakonjenje objekata- zida nelegalno!?

Načelnica Odeljenja za ozakonjenje objekata u Gradskoj upravi grada Kragujevca Daliborka Mrdak sagradila je nelegalni stambeni objekat od oko 150 kvadrata, tvrdi nezvanično naš izvor!

Objekat se nalazi u Baljkovcu osam kilometara od Kragujevca i izgrađen je na katastarskoj parceli br. 445/4

Gugl mapa gde se vidi objekat…

-Ukupna površina parcele je oko hektar, malinjak načelnice prostire se na oko 50 ari na istoj parceli i do pre neki dan bila je u njenom vlasništvu, koju je poklonila kćerki i to u godini kada je imenovana na mesto načelnika Odeljenja za ozakonjenje objekata izgrađenih bez građevinske dozvole- kaže naš sagovornik dobro upućen u ovu tematiku.

Zakon o ozakonjenju objekata stupio je na snagu 26. novembra 2011. godine i ima rigorozne i stroge odredbe zabrane izgradnje nelegalnih objekata.

-Ovde postoje dokazi. U katastru se ovaj objekat ne vidi, jer nije ucrtan. Međutim, vidi se na gugl mapi. Pored toga po izvodu iz katastra vidi se da je načelnica imovinu od oko hektar sa malinjakom i spornim objektom prebacila na svoju kćerku- kaže naš izvor.

na mapi RGZ objekat se ne vidi…

Daliborka Mrdak nije odgovarala na naša pitanja. U vreme dok šaljemo ovaj tekst odgovor je stigao ni od Nikole Ribarića  načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima u okviru čije uprave je Odeljenje za ozakonjenje gde je načelnik pomenuta Daliborka Mrdak.

Svi na jednom mestu…

izvod iz katastra…

Zanimljvo je da u okviru ove uprave na čijem je čelu Ribarić je i Odeljenje za urbanizam I stambene poslove čiji je šef Bojana Divac, o kojoj smo pisali (vidi link),. Nove pojedinosti objavićemo u narednim nastavcima ovog sekskluzivnog serijala. Sam Ribarić u izuzetnim odnosima je Predragom Pecom Pantićem, sadašnjim načelnikom Gradske uprave za razvoj  za koji smo dokazali da njegova porodica poseduje samo lokal u glavnoj kragujevačkoj ulici vredan skoro million evra!

Išli smo i u Baljkovac- imali i šta da vidimo!

Naša ekipa posetila je i Baljkovac u želji da se lično uveri da li objekat na lokaciji koji smo dobili postoji.

posipan put u Baljkovcu

U samom selu se može čuti da je načelnica kupila imanje kupila sa malinjakom, I da je dogradila sporni objekat.

Međutim, put koji vodi do njenog imanja posut je takozvanim “grebanim asfaltom”. Ne zna se da li potiče iz vlasništva Skupštine grada, kada i ko je to odobrio od nadležnih, ili je načelnica jedostavno kupila materijal kojim je posut put. Pored toga postoji i izričita naredba gradonačelnika Nikola Dašića- da se „grebanim asfaltom“ posipaju putevi do seoskih grobalja!

Na licu mesta vidi se malinjak i objekat koji je prilagodljiv za pomoćni, recimo hladnjaču, ali I stambeni prostor…Nikola Ribarić,  načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima

„RADI SE O LIČNIM STVARIMA!!

„Poštovani, ja ne mogu da znam kojom imovinom raspolažu građani ili zaposleni u Gradskoj upravi, niti da li žive u objektima koju su izgrađeni bez građevinske dozvole, odnosno odobrenja za izgradnju. Kako se radi o ličnim stvarima, a ne poslovima vezanim za rad Organa i kako ne raspolažem navedenim podatkom iste Vam ne mogu dati- kaže se u odgovoru Nikole Ribarića na pitanja UCENTAR povodom ovog slučaja.

Ribarić kaže da je Zakonom o sprečavanju korupcije definisan je „javni funkcioner“ koje je svako izabrano, postavljeno ili imenovano lice u organu javne vlasti, osim lica koja su predstavnici privatnog kapitala u organu upravljanja privrednog društva koje je organ javne vlasti i jednina su obavezna da podnesu imovinski izveštaju kod Agencije za sprečavanje korupcije.

-nastaviće se- 

ucentar.rs  foto privatna arhiva
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar