LEPE vesti: Zatvara se kovid ambulanta za decu u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kovid ambulanta za decu u Kragujevcu prestaje sa radom, jer je primetan neverovatno mali broj novozaraženih mališana, a oni koji pak imaju simptome korone od sada će se javljati svom izabranom lekaru. Nedeljno oboli jedan mališan.

!Iz Doma zdravlja ističu da u prethodne tri nedelje gotovo da nema dece obolele od kovida 19. Kako kažu, iapostavilo se da je po jedno dete za nedelju dana pozitivno.

Za veliki broj dece koju su rotitelji doveli ispostavilo se da imaju samo kijavicu kao alergijsku reakciju koja je sasvim uobičajena u ovo doba godine. Pored malog broja novozaraženih, uzeli smo u obzir i da dolazi letnji rasput, pa će školarci manje biti u kontaktu-rekla je za ucentar Danijela Petrović, portparolka Doma zdravlja.

Iz ove ustanove objašnjavaju da, ukoliko se primete simptomi korona virusa kod dece, roditelji mogu da ih odvedu kod izabranog lekara, jer svaka ambulanta ima podeban deo izolacije za takve slučajeve.

Osim toga, zbog poboljšane epidemiološke situacije, izmenjeno je i radno vreme kovid ambulante u ATD-u koja od danas vikendom radi od 8 do 18 sati.ucentar.rs  
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar