Ekskluzivno: ŠOK! SNS u Kragujevcu 49,1 odsto podrške, Dašiću raste rejting, opozicija „u kanalu“-pokazuje istraživanje Faktor plus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Da se u centralnom gradu Šumadije danas održavaju lokalni izbori- Srpska napredna stranka osvojila bi 49,1 odsto glasača, utvrđeno je u istraživanju na 1 200 ispitanika u Kragujevcu agencije „Faktor plus“. Istraživanje je je rađeno početkom maja.

Strmoglavi pad, pravac Resnik… Bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović (75)

Pored SNS koji ima istorijsku podršku, bar kada je grad na Lepenici u pitanju. Pored naprednjaka samo bi SPS i Zajedno za Kragujevac Veroljuba Stevanovića prešli census od pet odsto. Za koaliciju SPS-JS bi glasalo 7, 9 odsto glasača, dok bi poverenje Zajedno za Kragujevac dalo 7,5 odsto. Bivši gradonačelnik Stevanović i njegova stranka, prema ovom istraživanju beleže ujedno i najveći pad u odnosu na prošlogodišnje izbore- izgubili su čak 10,2 odsto glasača!

Glasači se osipaju jer misle da ih je „izdao“.. lider 300 Kragujevčana Dušan Aleksić Zeka

Po prvi put od svog osnivanja pad rejtinga zabeležio je i pokret 300 Kragujevčana i pored činjenice da su ušli u vladajuću koaliciju u Kragujevcu. Oni sada imaju 3,8 odsto podrške građana.

Petoplasirani je pokret Dosta je bilo sa 3.6 odsto podrške, dok je POKS zadržao osvojenih tri odsto sa proteklih izbora. 

Zapanjujuće deluju brojke da dve najjače opozicone stranke u Srbiji- Stranka slobodne i pravde i Narodna stranka i kada bi nastupile zajedno u ovom trenutku na izborima ne bi ušle u kragujevački parlament. Đilasova stranka u Kragujevcu, prema istraživanju Faktor plusa ima 2,8 odsto podrške, a Jeremićeva Narodna stranka- 1,5 odsto! 

Ostale stranke u Kraguejvcu su daleko od cenzusa. 

Ukoliko  bi cenzus za ulazak u Skupštinu grada Kragujevca ostao tri odsto, parlament u gradu na Lepenici činili bi SNS, SPS-JS, Zajedno za Kragujevac, 300 Kraguejvčana,  Dosta je bilo i POKS.

Neopredeljenih je 13, 1 odsto!verovali ili ne: Dašiću raste rejting!

Zanimljivo je i da je rejting Nikole Dašića gradonačelnika Kragujevca značajno porastao u ovom periodu.

Složenom metodom istraživanja on je političar koji ima daleko najbolji odnos pozitivnih i negativnih glasova.

Više od polovine Kragujevčana ocenilo je njegov rad kao pozitivan. Oko 30 odsto nije imalo nikakav sud, a 18 odsto je imalo negativan komentar.

 

Da podsetimo, na izborima održanim 21. juna prošle godine za odbornike u Skupštini grada Kragujevca lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila je 32.837 odnosno 45,83% glasova, lista Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu (ZS, SPO I BS ) 12.696  odnosno 17,72 % ,  lista Ivica Dačić – (SPS – JS)- Dragan Marković Palma 6.650 odnosno 9,28%, lista 300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić 3.499 glasova odnosno 4,88%, lista Slađan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa i Nova snaga – Eko park – 3.267 odnosno 4,56% , lista Za kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad (POKS) osvojila je 2.285 odnosno 3,19 % i lista Kragujevačka priča – Boris Kovačević Šuma 1 643 odnosno 2,29% osvojenih glasova građana Kragujevca.ucentar.rs  foto printskrin 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar