„Industrijski sindikat Zastava oružje- izgubio reprezentativnost“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Odbor za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca na nivou Republike Srbije 17. maja 2021. godine u Beogradu jednoglasno je doneo odluku da se oduzme reprezentativnost Industijskom sindikatu Zastava oružje AD, čime je poništena odluka fabričke Komisije kojom je tom sindikatu priznata reprezentativnost“- kaže se u saopštenju najveće Sindikale organizacije Zastava oružja.
Odluka odbora da se poništi reprezentativnost Industrijskog sindikata, kaže se dalje „je potvrda da je fabrička Komisija donela lažnu i nezakonitu odluku o utvrđivanju reprezentativnosti Industrijskog sindikata na štetu fabrike i zaposlenih“.
-Posebno angažovanje u stvaranju iskrivljenje stvarnosti je imao predsednik Nadzornog odbora, pukovnik Vojske Srbije Ivica Marjanović koji je bio „zaštitni znak“ Industrijskog sindikata. On je višemesečnim aktivnostima koje se podvode pod sindikalnu diskriminaciju vršio pritisak na zaposlene da pristupe Industrijskom sindikatu, a sve u cilju uništavanja Samostalnog sindikata prema kome je iskazivao posebnu netrpeljivost i neprijateljstvo. Njihov zajednički brodolom je i poraz i dokaz promašenosti sindikalne politike koja je građena isključivo na napadima na naš Samostalni sindikat i rukovodstvo fabrike-kaže se u saopštenju koje je potpisao Dragan Ilić predsednik, SO Zastava oružje.
Inicijativa za preispitivanje reprezentativnosti koju je podneo Samostalni sindikat se pokazala potpuno opravdanom jer je odluka fabričke Komisije bila nezakonita zbog čega će se pokrenuti postupak za nadoknadu štete nastale po tom osnovu.
-Od 1.06.2021. godine predstavnici Industrijskog sindikata su raspoređeni na svoja radna mesta. Odbor je preispitivao i reprezentativnost sindikata ASNS Zastava oružje i, zahvaljujući glasovima poslodavačkih predstavnika, došlo je do takvog rezultata u glasanju pa je većinom glasova članova odbora sindikat ASNS zadržao reprezentativnost“- Ističe se u saopštenju.
Samostalni sindikat fabrike Zastava oružje će kao i do sada svoj rad zasnivati na jedinstvu i kolegijalnosti i jačati glas radnika koji će udruženi iznosititi zahteve za koje su previše slabi kao pojedinci, ističu oružari.ucentar.rs  foto ucentar
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar