„Podobni ugostitelji rade sa muzikom- ostali kao da drže mrtvačnice i još plaćaju kazne“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ugostitelji nisu zadovoljni novim epidemiološkim merama, odnosno njihovim popuštanjem, jer ni muziku sa radija ne smemo da pustimo posle 18 časova – kao da držimo mrtvačnice, a ne kafiće, kaže za portal N1 Slađana Trajković, jedna od zastupnica udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije. Ona ističe da se ugostitelji i dalje, godinu i po od nastanka epidemije, dele na podobne – koji emituju muziku i nepodobne, uglavnom male lokale koji – plaćaju kazne.

„Podobni ugostitelji redovno emituju muziku i posle 18 časova i čak organizuju nastupe uživo. Oni nepodobni ako puste muziku s radija posle 18 časova dobiju kaznu i do 350.000 dinara“, kaže Slađana Trajković.

HRABRO: Slađana Trajković

„Mnogi lokali rade normalno, niko ih ne kontroliše. Jedino lokali koji imaju prijave moraju da gase i muziku sa radija i da plaćaju kazne – to dovodi do masovnog nezadovoljstva. Ili treba da nas puste da svi radimo, ili da jednostavno niko ne radi. Jasno je zašto se živim svirkama rizikuje dodatno zaražavanje koronavirusom. Ali da ne može da se pusti ni tiha muzika sa radija je – van svake pameti“, ocenila je Trajković.

Mnogi ugostitelji ipak rizikuju i, navodi, rade sa muzikom.

 

„Oni rizikuju i rade u strahu, jer i sami gosti traže da se pusti bar tiha muzika. Na taj način ostavljaju mogućnost raznim inspekcijama da im pišu prekršajne prijave, pa i krivične. A, bilo je primera gde su vlasnici i hapšeni, dok se na utakmicama okuplja i po 4.000 ljudi i to prođe sa nekim blagim kaznama, dok u kafiću od, recimo, 80 kvadrata može da boravi samo 16 ljudi“, navodi Trajković.

Ukoliko inspekcije, kako ističe, zateknu jednu osobu više – kazne takođe idu do 350.000 dinara.

sličan stav izneli i u ugostitelji u Kragujevcu jutros na našem portalu...

„U jednoj pravnoj državi, isti zakon treba da važi za sve, zar ne? Da bi se to postiglo potrebno je odmah dozvoliti normalan rad svim ugostiteljima. Od nas zavisi i egzistencija muzičara, koji takođe ne rade i nemaju od čega da izdržavaju svoje porodice. Apelujemo na Krizni štab i Vladu Srbije, da nam dozvole normalan rad, jer ako sada, kada je broj zaraženih opao, ne možemo da radimo, čemu da se nadamo na jesen“, navodi Slađana Trajković iz udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije.

Podsetimo, na sednici Kriznog štaba u ponedeljak odlučeno je da ugostiteljski objekti mogu da rade do ponoći i u zatvorenom i na otvorenom, da poslednja bioskopska projekcija može početi u 23h, do kada rade blagajne, a trafike i kiosci mogu da rade od nula do 24h.

Pojedini ugostitelji za N1 su istakli da su zadovoljni popuštanjem epidemioloških mera koje se odnose na radno vreme ugostiteljskih objekata, „jer svaki sat produženja znači“.„TORTURA nad ugostiteljima u Kragujevcu se nastavlja!“

ucentar.rs  foto ucentar/ privatna arhiva
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar