EKSPLOZIJE u fabrici u Čačku! Nema povređenih radnika! Evakuisani i građani!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U čačanskoj fabrici namenske industrije „Sloboda“ jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali nema povređenih, a još nema informacija o uzrocima nesreće.

Detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta, a RTS prenosi da se situacija smiruje.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je da nema žrtava i povređenih. On je naveo da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a da su oko pola tri evakuisani i četvorica radnika koji su se sklonili u podrumske prostorije.

„Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodili u proizvodnim halama,“ rekao je Todorović.

Magacin se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije.

 

Sektor za vanredne situacije mobiliše ekipe za spasavanje i apeluje na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća, kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku.

Vatrogasno-spasilačke ekipe, sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike „Sloboda“ sa deset radnika se nalaze ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije.

Policija još ne dozvoljava pristup fabrici namenske industrije „Sloboda“ u Čačku, gde je rano jutros došlo do serije detonacija, javlja reporter RTS-a.

Građani u blizini fabrike su evakuisani, a neki su proveli noć u podrumu.ucentar.rs /RTS/kurir foto prinskrin 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar