Komšije, dođite u Kraljevo…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Od raftinga Ibrom preko verskog turizma do gastronomije… 
To uKragujevčanima nudi Igor Tešić, PR menadžer Turističke organizacije u Kraljevu. Kaže da je ponuda mnogo šira i atraktivnija nego što može da kaže u jednom dahu a sve je endavo predstavljeno u Pešačkoj zoni u Kragujevcu…

„Mi smo grad dobrih ljudi i dobrih domaćina. Komšije smo, znamo se tako da nema potrebu da vam posebno objašnjavam. Manastir Studenica je pod zaštitom UNESKA a u Žiči je krunisano čak sedam srpskih kraljeva. Pored toga… Imamamo splavove sa kuhinjom koja je svetska. Imamo i sedam bazena“, kaže Tešić. Dodaje da su u ponudi i planina Goč kao i Stolovi kao jedinstva prilika da se na otvorenom prostoru sretnu divlji konji. 

„Paraglajding je ovde stvar bliža savršenstvu nego avanturizmu. Na Stolovima, ko leti, može da vidi divlje konje u galopu, toga nema nigde u Evropi“, kaže Tešić.
Pijenje rakije je stvar tradicije ali i nezaobilazni deo ponude… Za kvalitet garantuje Dušan Dimitrijević, rukovodilac u destileriji Akov. Kaže da zna odgovor na pitanje „kako nastaje čuvena rakija“? 
„Radimo po tradicionalnim receptima ali novim tehnologijama. Nema prostora za šalu“, kaže mladi menadžer u ovoj firmi koja je pretežno usmerena ka izvozu. Rakiju prave od šljive, grožđa, dunje, kruške, kajsije… I šargarepe za koju veruju da će biti hit kod ljubitelja kapljice. 
Kraljevo kaže da čeka Kragujevčane. Zvanično. Čeka se odgovor. Dobrodošlica se podrazumeva. 


video: Dušan Dimitrijević iz destilerija AKOV

 

 

ucentar.rs   foto ucentar/privatna arhiva

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar