LOPOVI haraju u Šumadiji- meštani najavljuju protest ispred MUP u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Organizovana grupa lopova ovih dana bukvalno hara selima u Šumadiji. Pljačkaju vikendice, napuštena i staračka domačinstva. Pljačke su zabeležene u selima Grbice, Šenj, Oplanić..

-Ne ostavljaju ništa za sobom. U vikendici u Grbicama čoveku su odneli i motike. Više kazan za rakiju ne smeš da ostaviš da zanoći u dvorištu. Strašno. Najgore je što se ne libe da ulaze u domaćinstva u kome žive stariji ljudi- priča nam čovek čiju su porodičnu kuću do sada opljačkali u desetak navrata.

Selo Grbice je najugroženije…

Lopovi su čak išli dotle da su ukrali i delove sa traktora.

Kako se sumnja ovde reč je organizovanim grupama. U ovaj deo Šumadije dolaze iz okolnih gradova i mesta, a gvožđe i bakar završavaju kod privatnika.

-Dolaze kamionom, a organizuje ih čovek protiv koga je podneto preko 50 krivičnih prijava i on je tu meštanin. Neverovatno je da im se dobro odradi priprema terena, i nepogrešivo znaju gde se šta nalazi- kažu nam u selu Veliki Šenj.

Inače, ovde se sumnja da lopovi zbog svoje bezobzirnosti i bezobrazluka imaju „zaštitu“ nekoga u policiji i čak se razmišlja da protestom ispred zgrade MUP-a skrenu pažnju na ovaj problem.

– Meštani više i ne prijavljuju. Digli ruke. Neke krađe su male vrednosti i ljudi po zakonu mogu samo privatno da prijave. Mnogi se i plaše. Otišlo je predaleko. Svi smo u strahu. Ja kad bih se predstavio zapalili bi mi kuću ujutro. Ovo je strašno- kaže naš sagovornik.   

Lopovi „operišu“ u krugu od nekih dvadesetak kilometara u podrudničkim i gružanskim selima. Zanimiljivo je da su im (verovatno zbog duže grejne sezone)- u fokusu bila i drva meštana.

 ucentar.rs   foto ucentar.rs
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar