Radnici Fijata vraćaju se u fabriku 14. juna!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Proizvodni pogoni Fijatove kompanije u Kragujevcu ponovo će biti aktivni od sledeće nedelje, javlja Radio televizija Kragujevac

Nakon plaćenog odsustva, na koje su otišli krajem maja, oko 2.300 radnika vratiće se na posao u ponedeljak, 14. juna.

-U Samostalnom sindikatu fabrike automobila još uvek nemaju konkretna saznanja o proizvodnji novog modela u Kragujevcu, ali očekuju da će odgovor na to pitanje imati u narednih nekoliko meseci. U skladu sa ranije utvrđenim planom proizvodnje, zaposleni u fabrici automobila u Kragujevcu trenutno su na dvonedeljnom plaćenom odsustvu- kaže se u izveštaju kragujevačke televizije.

S obzirom na to da se akuelni model proizvodi za poznatog kupca, dinamika proizvodnog procesa usklađuje se sa potražnjom na tržištu.

To, kažu u Samostalnom sindikatu, nije novina, već dugogodišnja praksa ove fabrike.

Više radnih dana i veću uposlenost očekuju za nekoliko mecesi, kada će, nadaju se, imati konkretnija saznanja o proizvodnji novog modela u Kragujevcu.

Grupa radnika kragujevačke fabrike automobila je, na poziv poslodavca, nedavno otputovala u Slovačku, u „Stelantisovu“ fabriku, a nekoliko njihovih kolega se priprema za odlazak.

Za zaposlene koji se na dobrovoljnoj bazi prijavljuju za rad u Slovačkoj, poslodavac obezbeđuje svu potrebnu dokumentaciju i prevoz.

Za one koji ostaju, rad se organizuje u skladu sa protivepidemijskim merama, propisanim u cilju sprečavanja infekcije korona virusom.

Radnici fabrike automobila u Kragujevcu na posao se vraćaju u ponedeljak, 14. juna.

Kolektivni godišnji odmor planiran je za prvu polovinu avgusta, javlja RTK.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar