U državnom katastru rešetaju- rukovodice!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„čvrsta ruka“.. Borko Drašković, direktor srpskog katastra

Služba za upravljanje kadrovima u predstojećem periodu sprovešće analizu individualnih potencijala za razvoj preko 130 rukovodilaca u Republičkom geodetskom zavodu, saopštio je državni katastar. 
Republički geodetski zavod je prva institucija koja je odlučila da tako veliki broj državnih službenika prođe kroz proceduru sa stručnim timom SUK-a.
– Tokom proteklih pet godina RGZ je uveo brojne antikoruptivne mere sa ciljem da unapredi kvalitet svojih usluga građanima. Takođe, doneti su brojni novi zakonski i podzakonski akti koji su omogućili digitalizaciju i ubrzanje radnih procedura u katastru. Sve uvedene novine zahtevale su od rukovodilaca u katastrima kontinuirano učenje i unapređenje znanja. Kako bi efikasnost bila ostvarena na najvišem nivou, RGZ je odlučio da Službi za upravljanje kadrovima poveri testiranje svojih rukovodilaca i na taj način proveri pouzdanost sistema. Kvalitetni kadrovi otklanjaju predrasude o katastru i jačaju ugled institucije-kaže se u saopštenju.
Postupak sprovodi se radi potrebe utvrđivanja kompetencija rukovodilaca i oblasti za unapređenje njihovog rada, a zbog njihovog raspoređivanja u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u specifičnim okolnostima nastalim usled pandemije COVID-19, kaže se dalje u saopštenju. Tokom kovida  očuvanje i zaštita zdravlja zaposlenih bio je proioritet.
-Služba za upravljanje kadrovima, kroz ovu aktivnost sa RGZ-om, nastavlja započeti razvoj kompetencija rukovodilaca državne uprave u cilju povećanja njene efikasnosti. Interesne grupe, prethodnih godina, pokretale su kampanje protiv katastra u pokušaju da se toj instituciji pripišu malverzacije u oblasti prometa nekretnina, i koristili te okolnosti za sopstveno bogaćenje na račun građana-ističe se u saopštenju.
Zahvaljujući digitalizaciji poslovnih procesa, Republički geodetski zavod, uskoro će moći da ponudi građanima uvid u efikasnost rada licenciranih geodetskih organizacija, advokatskih kancelarija i javnih beležnika. To će i građanima i privredi omogućiti transparentan uvid u kvalitet rada profesionalnih korisnika i pomoći im da na osnovu pouzdanih informacija angažuju stručne osobe za sve svoje poslove u vezi sa nekretninama, ističu u katastru.ucentar.rs   !!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar