prijavite se na humanitarni turnir za Janju iz Kragujevca!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Mi smo Tamara i Sava Stojanović. Roditelji smo četvorogodišnjeg Jakova i trogodišnje Janje. Naša ćerka Janja ima Jubertov sindrom koji bitno otežava njen razvoj. Jedna od posledica ovog sindroma je usporen motorni razvoj, pa tako ona još uvek ne hoda. Velikim naporima nas roditelja i ozbiljnom i skupom fizikalnom terapijom koja se sprovodi u Novom Sadu, uspeli smo da postignemo da sa dve i po godine ona počne samostalno da sedi- kaže se u pismu devojčice iz Kragujevca.

Jubertov sindrom se ne leči, ali se Janjino opšte stanje može bitno popraviti fizikalnim terapijama koje redovno prima u Novom Sadu  svakog drugog meseca, u Vukovom centru i Poliklinici Galetić. 

-Svaki naš boravak u Novom Sadu košta nas oko 4500 evra, a to je 27000  evrana godišnjem nivou. Takođe, pored fizikalne terapije u Novom Sadu, sa Janjom u Kragujevcu redovno rade i logoped, defektolog i fizijatar koje takođe plaćamo. Kako naša primanja nisu velika, prinuđeni smo da, kao i mnogi roditelji u ovoj zemlji, sredstva za lečenje prikupljamo putem SMS- kažu roditelji.

Iz navedenih razloga organizuju turnir u fudbalu koji će se dešavati 12. i 13. juna 2021. godine od 16h na terenima pored OŠ”Đura Jakšić” u Bresnici. Prijave ekipa mogu se vršiti do 10. juna 2021. godine na telefon 062 8128921.

Pozivamo sve humane ljude da uzmu učešće u ovom turniru i tako podrže naše napore da Janji obezbedimo novac za terapije koje su joj neophodne kako bi ojačala prohodala. SMS poruke na 767 na 3030ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar