ubi nas sparina -dok kraja nedelje u Kragujevcu i Šumadiji slično vreme!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U utorak nad Srbijom više sunca, manje oblaka, ali su i dalje kiša i pljuskovi mogući na istoku, jugoistoku i jugu naše zemlje. Temperatura bez bitnije promene.

U Kragujevcu i Šumadiji topla vazdušna masa koja struji sa jugozapada i dalje podiže temperaturu, ovoga puta do 27. podeljka.

U većem delu Srbije pretežno sunčano i toplo.

Kiša povremeno ili kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom uz više promenljive oblačnosti očekuju se na jugozapadu, jugu i istoku Srbije. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda  u Kragujevcu i Šumadiji u sredu promenljivo oblačno, na severu i zapadu Srbije sa dužim sunčanim intervalima, a na istoku i jugu sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura oko 17, a najviša do 29 stepeni. 

Za četvrtak se prognozira promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura opet oko 17, a najviša od 26. stepena. 

U petak promenljivo oblačno, u većem delu sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na zapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura od 17, a najviša do 28 stepena.

U sredu, čevrtak i petak moguća je lokalna pojava grmljavina.ucentar.rs/RTS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar