„Pomerite NATO bombu iz naselja u Kragujevcu posle 22 godine“, traži DS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Prošle su tačno 22 godine od kada je upravo na današnji dan pao poslednji projektil NATO pakta na teritoriju republike Srbije. U naselju Petrovac na samo desetak metara od magistralnog puta Kragujevac-Topola, nalazi se mesto na kome i danas postoji neeksplodirana avio bomba“ – kaže se u saopštenju gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu.

Dalje se navodi, da je tu ostala nakon što je bombardovan objekat pošte u naselju Aerodrom, a sticajem okolnosti i bomba koja je direktno pogodila zgradu pošte nije eksplodirala i ona je uklonjena iz objekta. Međutim, kažu demokrate „većini Kragujevčana nije poznato da je tada još jedna bomba završila u blizini u naselju Petrovac“.

-Neverovatno je da ne postoji nijedan znak upozorenja na opasnost. Samo mesto je u potpunosti neobezbeđeno i može mu se pristupiti sa više strana. Pešaci svakodnevno prolaze na samo par metara od njega, većina bez ikakvog saznanja da je tu avio bomba. Ona jeste u zemlji ali je ogromne razorne snage. Šta je može aktivirati ne želimo da licitiramo ali teški kamioni i šleperi koji prolaze na par metara dalje krećući se magistralnim putem, sigurno su faktor rizika. Zona je gusto naseljena a okolo se grade brojni stambeni i privredni objekti a od nedavno i novi okružni zatvor- kaže se u saopštenju gradskog odbora Demokratske stranke. Oni zahtevaju od „nadležnih da prvo obezbede mesto na kome se avio bomba nalazi, a onda i da je uklone iz gusto naseljenog dela grada na mesto na kome će biti uništena“.

-Koliko god da je uklanjanje komplikovano i skupo, smatramo da su više od dve decenije dovoljno vremena da se problem reši i građanima, naročito tog dela grada, povrati bezbednost-kaže se u saopštenju DS.ucentar.rs foto: privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar