„OBRAČUN“ na Deninom brdu u Kragujevcu pripao Spaletu Moravi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na javnoj aukciji koja je danas održana u Skupštini grada Kragujevca prodata je jedna od najatraktivnijh lokacija u naselju Denino brdo. Plac površine 39,3 ari kupio je Dragan Spasić, vlasnik „Morave“ drugog po veličini trgovinskog lanca u centralnoj Srbiji“. Spasić je za lokaciju predviđenu za izgradnju kupio po ceni od 29,1 milion dinara. 

zakasnela dojava sa Petog sprata…

Glavni „protivnici“ na licitiranju bili su mu  predstavnici preduzeća „Trnava promet“, najvećeg domaćeg lanca u Šumadiji i kontraverzni biznismen Goran Kojović- Koja. Kojović je zastupnik preduzeća „Marko trans“.

Cena je sa početnih 14 miliona dinara, porasla  na 29! Glavna borba vodila se u početku između „Trnave promet“, čiji je vlasnik Branislav  Lazarčević  i  Gorana Kojovića. 

alo Tenjo, dokle da idem.. Dokle.. Ne čujem te.. Odeee..

Pred sam kraj ušešće u podizanju ruke uzeo je i Dragan Spasić. On je i odneo pobedu sa najvećom ponudom. 

-Reč je o lokaciji koja se nalazi neposredno preko puta gde država zida 940 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.  Nesporno je da će u naselju Denino brdo, ovo biti središte svih trgovinskih i privrednih događanja u budućnosti. Jedan deo Deninog brda i sad slovi za najelitniji bar kada su cene placeva u pitanju- kaže naš sagovornik.

nisu oni plivali u Južnoj Moravi…

Inače, Komisija za otuđenje građevinskog zemljišta radi izgradnje objekata Skupštine grada Kragujevca raspisala je prodaju katastarske parcele površine 39.73 hektara- po početnoj ceni od 3.500,00 dinara po kvadratu. Iznos depozita za učešće na licitaciji iznosio je  1.390.550,00 dinara.  Kupcu- u ovom slučaju preduzeću „Morava“ omogućena je povlastica umanjenja cene od 30 odsto ukoliko se pun iznos plati odjednom. To znači da plac može biti prodat za 20, 3 miliona dinara ili nešto više od 173 hiljada  evra- što je oko 4 325 evra po aru.  ucentar.rs foto ucentar/prinskrin/RTK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar