VELIKA bruka jedne MALE države! Zašto Novak Srbiji ne duguje-NIŠTA!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pobeda Novaka Đokovića u polufinalu Rolangarosa protiv Rafaela Nadala sinoć izazvala je sveopštu egzaltiranost u Srbiji.

I u tim trenucima zaboravlja se činjenica da se na udaru “kritike” u ovdašnjoj javnosti  nedavo našao upravo- najbolji sportista u istoriji Srbije! Daj Bože, da ćemo iz Srbije u narednih pola veka imati nekoga ko će se vinuti do sportskih visina koje je Novak dosegao kao petostruki vimbldonski pobednik. I nebrojanim rekordima, titulama, u sportskoj istoriji koju i dalje piše…

Novak Đoković, foto: twitter

I svuda je, da podsetimo, nosio ponosno srpsku zastavu, predstavljao i promovisao Srbiju u najlepšem svetlu, nije se libio da priča o zločinačkom bombardovanju Srbije i agresiji Nato pakta…

Da ne pominjemo zasluge za osvajanje Dejvis kupa, desetine miliona evra vrednu humanitarnu pomoć…  

U poslednje dve godine izložen je sve glasnijim kritikama u Srbiji. Zamera mu se koješta. Od toga gde živi -do toga šta jede… Hejterski raspoložena Srbija, zaražena tviteraškim virusom iz “kruga dvojke” nije ga štedela.  

I ne štedi ga ni danas.

A da pritom Novak Đoković i njegova porodica Srbiji ne duguju- NIŠTA!

Štaviše, ubeđeni smo da bi 99 odsto Srba u njegovoj poziciji raspalila po svojoj državi- i to žestoko!

Od kada je jedan drugi genije, pokojna Jelena Genčić, teniski trener zapazila Novaka kao četvorogodišnjaka na Kopaoniku- od tog trenutka država Srbija ostala je gluva da se supertalentovanom dečaku pomogne. Sve parazitske organizacije u ovdašnjim nebrojanim sportskim savezima do nadležnih ministarstava -nisu prepoznale najuspešnijeg sportistu u istoriji Srbije. I naravno, ostavljen je sa svojom porodicom na milost i nemilost sudbine u ekonomski razorenoj zemlji.

A onda se porodica Đoković zaduživala kod zelenaša, koje je ista ta država Srbija štitila- da pod astronomskim kamatama naplaćuju razvojni put genija belog sporta! Zatim su Đokovići prodali stan da bi vratili pare istim zelenašima, zaduživali se kod rodbine i prijatelja, koji su nam svedočili da su dugove vraćali u apoenima po pet izgužvanih maraka iz pazara picerije na Kopaoniku…

Srpski rečeno- namučili su se…

I zato Novak Đoković ništa ne duguje Srbiji. A Srbija njemu!?

Ajd što alavi, preglupi i prepotentni političari duže od deceniju ne prepoznaju šansu da se preko ozbiljnog brenda “Đoković” napravi dugoročna strategija promocije Srbije u svetu, da zanemarimo i tu činjenicu..

Ali Srbija nije imala snage ni za- izvinjenje!

Niti zahvalnost kroz to izvinjenje. Pokajničko i iskreno. Ne zato što je Novak Đoković, svojim istorijskim uspesima i ponašanjem daleko više doprineo promociji države-nego srpska diplomatija i stotine miliona dolara potrošenih državnih para u poslednjih 30 godina!

Već što je na nebrigu i biblijsku nepravdu odgovorio- ljubavlju prema Srbiji. I naravno- što on i njegova porodica-ćute! I u stranim medijima jednostavno nikada nije objavljena: velika bruka- jedne male države.

P.S. Ovo što čitate je jedan među prvim tekstovima koji su se pojavili pre godinu dana na portalu UCENTAR. Neke stvari vremenom se i promenile… Mi svakako nismo.. 

ucentar.rs foto: tviter


 
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar