ovo je Srbin iz SAD -donirao milione državi, onkologiji u KCK- a policija u Kragujevcu ga bacala na pod i vezivala! iz čista mira!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
preseo mu dolazak u Otadžbinu: Antonije Keljević

UGLEDNI  privrednik koji povređen tokom policijske racije u kragujevačkom kafiću „Kazino“ je Antonije Keljević, saznaje UCENTAR ekskluzivno. Reć je o Srbinu sa američkim državljanstvom. Keljević je dobropozicionar u SAD čak i za tamošnje prilike. Inače, reč je o rođenom Kragujevčaninu koji potiče iz ugledne srpske porodice. Stoji iza mnogih humanitarnih akcija u Srbiji, a 2018. godine opremio je Odeljenje za hematoonkologiju Klinike za pedijatriju Kliničkog centra u Kragujevcu. 

TOKOM donatorske večere koju je, uz pomoć Srpsko-američkog medicinskog udruženja (SAMA) – organizovao Keljević, prikupljeno je 40.000 dolara, zabeležila je pre dve godine srpska štampa.

mnogo puta pomogao KC u Kraguejvcu

– Ovo odeljenje je nedavno kompletno renovirano, a mi smo ideju da ga opremimo dobili zahvaljujući Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Kompletan iznos je prikupljen u Čikagu, a pozivu Antonija Keljevića koji je sponzorisao događaj su se odazvali i Amerikanci– rekao je predsednik udruženja SAMA i onkolog u Americi dr Ivan Aksentijević. 

pokušao da zaštiti devojku koju je policija maltretirala

Antonije u privredno- diplomatskim krugovima uživa veliki ugled i kako saznajemo nije ćutao na brutalnost policije koju je iz čista mira doživeo u Kragujevcu.

On je prilikom racije stao u zaštitu devojke koja je bukvalno maltretirana od strane policajaca upozorivši ih „da nema potrebe da se tako ponašaju“. Posle toga bačen je na pod, vezane su mu lisice a sve vreme dok je trajala racija policajac mu je kolenom stajao na leđima i vratu- od čega je zadobio masnice i povrede. 

 

PRPA OD AMBASADE SAD..

Prijatelji Keljevića rekli su nam da od kada se dogodio incindent razni izaslanici ga mole da se slučaj ne prijavi američkoj ambasadi u Beogradu.

-On nikada ne bi to uradio. Keljević je dokazani patriota i ne bi nikada na taj način naudio državi Srbiji. Ali rešen je da se sve rasčisti- kaže naš sagovornik    VIDEO: Prilog RTK o pomoći KCK koju je organizovao Antonije Keljević

ucentar.rs foto: privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar