za kombajnere u Kragujevcu obezbeđeno 114 protivpožarnih aparata!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U okviru tradicionalne akcije koju grad Kragujevac i Dobrovoljno vatrogasno društvo organizuju pred početak žetvenih radova, danas je organizovana obuka i podela 114 protivpožarnih aparata za kombajnere.

-Grad Kragujevac kao odgovorna lokalna samouprava godinama unazad, pre početka žetve, a u cilju zaštite od požara, u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom organizuje kontrolu i servis PP aparata na teritoriji seoskih mesnih zajednica- istakao je Dragoš Radovanović načelnik Odeljenja za vanredne situacije. Prema njegovim rečima,  „ove godine  novina je ta da će svi kombajneri na teritoriji našeg grada dobiti po jedan potpuno nov PP aparat“.

-Na taj način ćemo stepen bezbednosti, u smislu zaštite od požara tokom žetve, podići na maksimalno viši nivo. Ukupno je podeljeno 114 aparata. Deo je obezbeđen kroz ugovor sa Gradskom upravom Kragujevca, a deo je doniralo Vatrogasno društvo odnosno preduzeće Todorović. Imajući u vidu visoke temperature tokom žetve, mehanizaciju i sve ostale faktore, rizici od požara su veoma visoki. Zakon je tu precizan i jasan, a mi se trudimo da zakon poštujemo do kraja. Kontrolom PP aparata koja počinje u ponedeljak, stepen rizika svodimo na minimum. U prilog tome i podatak da poslednjih 20 – tak godina, zahvaljujući ovakvim merama, nije zabeležen nijedan slučaj požara tokom žetve- rekao je Radovanović.

U nameri da poveća zaštitu od požara ovoj akciji priključilo se i preduzeće „Todorović“ iz Kragujevca koje se bavi proizvodnjom PP aparata. Prema rečima direktora i vlasnika Dejana Todorovića, zato su i donirali određeni broj PP aparata Dobrovoljnom vatrogasnom društvu odnosno žeteocima, jer znaju koliko je zbog zapaljivih materijala žetva rizična.

-Nadamo se i želimo da požara ne bude, ali ukoliko zatreba tu su naši PP aparati A klase-kaže Todorović.

Obuka i protivpožarni aparati koje subvencioniše grad odnosno Dobrovoljno vatrogasno društvo mnogo znače, ne samo kombajnerima prilikom žetve, nego je dobro da svako domaćinstvo na selu poseduje takav aparat u slučaju požara, kaže Milan Simić iz sela Cerovac i dodaje – nikad se ne zna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar