„Nisam ja odredio cenu od 68 evra po kvadratu za „Zastava kamione“, kaže poverenik Ljubiša Perović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Preduzeće CPS iz Beograda kupilo je nedavno za 207,6 miliona dinara sedam zgrada metaloprerađivačke industrije „Zastava kamiona“ ukupne površene 26.000 m2. Preciznije kvadrat zgrada je prodat za 7 984, 61 dinar ili – za nešto manje od 68 evra!

Najjeftinije u Evropi: hale po kvadratu 68 evra na kilometar od centra Kragujevca

Ova cena kvadrata na lokaciji koja se nalazi na oko kilometar od centra grada po tim parametrima najjeftinija je trenutno u Evropi. Pitali smo  Ljubišu Perovića, poverenika stečajnog upravnika ko je odredio cenu za imovinu fabrike koja je nekada hranila na hiljade kragujevačkih porodica!?

-Nema ovlašćenja da dajem izjave za medije i prava adresa za vaša pitanja je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Koliko god želeo da vam odgovorim, ja na to nemam pravo. Vaša adresa je Agencija, ja sam poverenik a to je u konkretnom slučaju nivo podizvođača radova. Sva preduzeća sa većinskim državnim i društvenim kapitalom imaju takav status, njihov stečajni upravnik je sama Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Poverenik dobija određene poslove ali ni jednu radnju ne sme da preduzima ukoliko ona nije prethodno naložena od strane agencije. Tako je i sa izjavama za medije“-rekao nam je Perović i dodao „da Agencija ima svoju press službu koja je jedina ovlašćena da daje izjave“.
Inače, ovo nije prva prodaja imovine „Zastava kamiona“. Prvo je prodat deo Rezervni delovi o čemu ćemo pisati u narednim danima.
Zanimljivo je da je  kupac imovine „Zastava kamiona“- samo par meseci kasnije istu preprodao Kragujevčaninu Dejanu Rangelovu za basnoslovnu veću cenu. Na tom mestu danas se nalazi hotel „Industrijal“.

ucentar.rs foto: prinskrin/FB


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar