Opaaa… Firma koja je kupila imovinu „Kamiona“ za 31 evro po kvadratu- povezana sa PECOM!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

UCENTAR je došao do ekskluzivnog dokumenta koji povezuje preduzeće „Uzus“ iz Beograda i Predraga Pantića Pecu, načelnika Uprave za razvoj Skupštine grada Kragujevca. 

crno na belo: dokument UZUS-a u kome se pominje DM

Naime, lokal od 457 metara kvadratnih koji se nalazi u Glavnoj ulici u Kragujevcu- povezan je upravo sa preduzećem koje je kupilo imovinu Rezervni delovi „Zastava kamioni“ za 31 evro po kvadratu! Poslovni prostor se vodi na porodicu visokog činovnika u gradskoj kući- Dragana Pantića i majku i sestru Gordanu i Aleksandru Pantić.

Samo šest meseci  pre nego što je kupilo budzašto kupilo imovinu „Zastava kamiona“ u sumnjivoj transakciji sa privatnm izvršiteljkom Ivanom Žugić- UZUS u dokumentu koji posedujemo izdaje potvrdu preduzeću Emisia Consulting da je „u potpunosti isplatilo kupoprodajni lokal na adresi Kralja Aleksandra I karađorđevića 32 A u Kragujevcu.

Na istoj adresi nalazi se lokal koji se vodi na familiju načelnika sektora za razvoj Skupštine grada Kragujevca Pantića!

Taj poslovni prostor  izdat je parfimeriji DM, a ona se  pominje u drugom dokumentu UZUS-a koji posedujemo iz maja 2017. godine. Godinu dana posle kupovine imovine „Kamiona“ u pomenutom dopisu UZUS daje „Saglasnost za izvođenje radova na delu zajednočkog objekta“- dok se Emisia obavezuje da će „omogućiti nesmetan prolaz pešaka,zaposlenih i kupaca“- upravo u DM. 

Naši izvori tvrde da je imovina koja se vodi na porodicu Predraga Pantića Pece- kupljena upravo od preduzeća od UZUS! 

Inače, ova ulica je poznata u Kragujevcu kao Glavna i cena stanova kreće se oko 1 200 evra. Za lokale su različita mišljenja. Realna cena, kada smo konsultovali Poresku policiju, procenitelje i agencije za promet nekretnina ovog lokala je- kreće oko milion evra (2000-2500 evra m2)! UCENTAR je pričao sa čovekom kome je isti lokal nuđen za 850 000 evra!

Pantić se u ovoj službi na mestu gde se donose vrlo važne odluke za imovinske odnose i urbanizam grada nalazi unazad nekoliko godina. U gradu, zbog pritužbi preduzetnika i investitora ovaj deo opštine nazvan je Peti sprat, u kontekstu opštinske službe koja je „država u državi“.

„Peti sprat“ je poznat po tome što se građani i privrednici u Kragujevcu otvoreno „reketiraju“ za izdavanje dokumenata i dozvola, lokalnim tajkunima dojavljuju informacije o lokacijama Skupštine grada…  

(nastaviće se)ucentar.rs

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar