ovo ni Švajcarska ne bi izdržala- BEKAMENT kupio ŠAMOT za 1,8 a prodao staro gvožđe za DVA MILIONA EVRA!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kompanija BEKAMENT iz Aranđelovca kupila je 19. aprila ove godine državno preduzeće u stečaju ŠAMOT za oko 1,6 miliona evra. Samo staro gvožđe i sekundaran otpad iz državnog preduzeća, koje ovih dana novi kupac prodaje preduzeću iz Stare Pazove- vredno je preko dva miliona evra! 

– Ponosan sam što već osam godina poznajem porodicu Čolović. Oni su takvi ljudi da niko ne može za njih da kaže ružnu reč, a svako ko je u poslovnom smislu pratio razvoj ove kompanije može da kaže samo pohvalu“- izjavio je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova  u junu 2018 prilikom posete ovoj porodičnoj kompaniji. 

U njoj po 25 odsto vlasništva imaju Aleksandar, Dejan, Kosta i Zorica Čolović. Ujedno Bekament je i prva domaća privatna firma kojoj je Vlada Srbije iz budžeta, po novom Zakonu o ulaganjima, odobrila subvenciju od pola miliona evra da bi zaposlila 70 novih radnika, iz čega proizlazi da su Čolovići za svakog radnika od države dobili nešto više od 7.000 evra bespovratne pomoći.

nekada velesila, sada ode u staro gvožđe… ŠAMOT

Inače, pre dva meseca Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštilo je da je Banja komerc Bekament za 203,4 miliona dinara kupio je fabriku „Šamot“ u stečaju. Tanjug je naglasio da  „najznačajnija imovina Šamota koji je kupljen po početnoj ceni su objekti fabričkog kompleksa u Aranđelovcu, oprema, postrojenja i potraživanja prema dužnicima“. Pretežna delatnost Šamota je proizvodnja vatrostalnih proizvoda, a u stečaju je od 2015. godine. Preduzeće je zapošljavao nekoliko hiljada Aranđelovčana u staroj Jugoslaviji i bio velesila u svom poslu. 

 

Od FEPA do ŠAMOTA- četiri miliona evra u otpadu!

naučili od „najvećeg“.. Božidar Petković

Po sličnom scenariju i vlasnik „Peštana“ Božidar Petković kupio je državno preduzeće FEP. Doduše, Petković je bolje prošao pošto je za preduzeće platio 800 hiljada evra- a staro gvožđe i sekundarni otpad prodao takođe za dva miliona evra!

 

 ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar