FEUDALIZAM: na plaćeno odsustvo radnike „Fijat plastika“ dok štrajkuju!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Radnici preduzeća „Fijat plastik“, vode četvri štrajk, zbog niskih zarada i stalnog kršenja radnog zakonodavstva od strane „Fijat plastik“. U toku štrajka, poslodavac je uputio trinaest zaposlenih, među kojima i sve članove Štrajkačkog odbora na plaćeno odsustvo. Na plaćeno odsustvo smo upućeni usmenim obaveštenjem, bez donošenja pisanih rešenja, što je takođe kršenje Zakona o radu- kaže se u otvorenom pismu Samostalnog sindikata metalaca Srbije Dariji Kisić Tepavčević, ministark iza rad zapošljavanje i boračka pitanja. 

Oni naglašavaju „da je juče je predsedniku Štrajkačkog odbora i njegovom zameniku, zabranjen ulaz u fabriku i ako se štrajk u tom vremenu odvijao“.

-Tokom trajanja štrajka „Fijat plastik“ je izmestio deo mašina u „Fijat“ i pozvao druge radnike da rade za tim mašinama, što smatramo da je takođe kršenje Zakona o štrajku. Poslodavac nam nikada nije dostavio Pravilnik o radu, već nam je nudio da potpišemo Kolektivni ugovor, koji nije hteo da nam dostavi, što je jedinstven slučaj.U želji da stanje promenimo, da naša država obezbedi poštovanje Zakona i radnička prava, pozivamo Vas da se kao Ministarka zadužena za oblast rada, što pre uključite u rešavanje navedenih problema u interesu države i naroda koji u njoj živi. Da bi smo Vas bliže upoznali sa dešavanjima u preduzeću, tražimo hitan sastanak sa Vama- kaže se u saopštenju sindikalaca.ucentar.rs foto: ministratsvo za rad

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar