Opštinari u Topoli se ne krste- povećavaju plate!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U saopštenju GG „Novi ljudi za Bolju Topolu“ navodi se da su najavljena povećanja plata opštinskim funkcionerima u ovoj opštini bezobzirna.
-Pomoćnik predsednika opštine, gospodin Dragan Ćira Aksentijević, biće „namiren“ većom platom.  Bruka i sramota šta radi jedna opština- kažu u ovoj grupi građana komentarišući najavljenu sednicu lokalnog parlamenta. Dalje se navodi da se na osnovu predloga i materijala za buduću sednicu- „nadoknada predsednika SO, Vladimira Radojkovića povećava na nivo plate predsednika opštine!

-To možda bi i imalo smisla, da gospodin Radojković radi u Opštini, ali ne. On i dalje radi svoj posao u Kragujevcu, u opštini je par puta nedeljno po nekoliko sati. I sada je predlog skupštinske većine da mu se pored plate koju ima u Kragujevcu, doda iz opštinskog budžeta još 90-100 000 dinara. Plata na radnom mestu, plus još jedna plata predsednika opštine. Pa da li oni imaju uopšte obzira šta rade?- pitaju se Novi ljud za Bolju Topolu.
Što se tiče zamenika predsednika SO Božidara Pavlovića, kaže se dalje- „on dobija povećanje u odnosu na prethodnog zamenika za skoro 20-25 000 dinara“.

-I sve to jer „tako treba“. Drugo obrazloženje nismo uspeli da nađemo- kaže se u pokretu koji je na poslednjim lokalnim izborima  osvojio šest odborničkih mandata. Pred sednicu analizirajući skupštinski materijal oni se bave i sistematizacijom radnih mesta u Turističkoj organizaciji Topole.

-Ovom sistematizacijom se otvara novo radno mesto za koje ne znamo ko će ga popuniti. Kandidata očigledno ima na pretek, jer nikako da se namire i zadovolje uhlebljenjima. Pominje se i Srđan Srećković za koga smo dobili informaciju da je već zaposlen u Biblioteci. Podsećamo da u biblioteci već nekoliko godina VOLONTIRA devojka koja ima sve potrebne stručne kvalifikacije, završen fakultet i nju ne mogu da prime jer očigledno vlast u opštini ima šire vizije- kažu Novi ljudi. 
Oni se osvrću i na ostale probleme.

– Dok se ovako finansijski pakuju u fotelje, u opštini pregršt ozbiljnih problema. Đubre na sve strane, ozbiljnih investicija nema, sve je stalo, i to malo radnih mesta pod okupacijom održanja i namirivanja vladajuće većine. Toliko očigledna i ogoljena borba za lični interes odavno nije viđena u Topoli- kaže se u saopštenju.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar