Boško Obradović: „Kragujevac da ponovo bude glavni grad Srbije“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da se taj pokret zalaže za veću decentralizaciju i dekoncentraciju državne uprave i da „vredi razmisliti“ o tome da Kragujevac, centar ustaničke i slobodarske Šumadije, ponovo postane glavni grad Srbije.

Obradović je tokom posete Kragujevcu podsetio da je Knez Miloš 1818. godine proglasio Kragujevac za prestonicu obnovljene srpske države i da su u tom gradu izgrađani „prva crkva, gimnazija, skupština, pozorište, sud i industrijski kompleks moderne srpske države“.

On je dodao da je u Kragujevcu zasijala i prva industrijska sijalica i da se Dveri nadaju da će ovaj grad ponovo prvi doneti svetlo demokratije i pravde u ovom našem vremenu.

Obradović je naglasio da je „apsolutno protiv dalje beogradizacije Srbije“ i zaključio da Kragujevac ne sme da izgubi istorijsku i stratešku ulogu grada koji je stvarao državu, a da će promene u statusu Kragujevca, koji postepeno gubi svoj nekadašnji značaj, duh i dušu, početi nakon promene vlasti na republičkom i lokalnom nivou.ucentar.rs/n1 foto: ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar