MI5 zaplenila telefon britanskom premijeru!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Britanska obaveštajna agencija MI5 zaplenila je telefon premijera Borisa Johnsona. Tajnu službu brine dostupnost njegovog broja na mreži u poslednjih 15 godina, pišu sajtovi specijalizovani za sajber kriminal, terorizam i nacionalnu bezbednost na ostrvu. 

Kako se navodi u jučerašnjem tekstu- u aprilu su mediji izvestili da je broj ličnog mobilnog telefona Borisa Johnsona bio dostupan na Internetu u poslednjih 15 godina- nakon što je objavljen u saopštenju za štampu  2006. godine, ali nikada izbrisan.

Sir Keir Starmer

Vođa laburista Sir Keir Starmer izjavio je da je „ovo ozbiljna situacija koja nosi bezbednosni rizik “. Ali on kaže i da mu je bivši kancelar Rishi Sunak rekao da su prilikom nekadašnje afere „poštovani svi bezbednosni protokoli“. Nakon obelodanjivanja vesti, broj je isključen, a obaveštajni centar je zaplenio telefon premijera strahujući od sajber napada stranih nacionalnih država.

„MI5 nisu bili zabrinuti zbog daljih poziva plena od plesačice Jennifer Arcuri ili drugih dubokih grla kojima je Boris možda promašio broj tokom godina.“ izvestio je DailiMail.

Mohammed bin Salman

„Ali sigurno je postojala zabrinutost zbog mogućeg hakerskog napada neprijateljskih država – ili čak prijateljskih poput Saudijske Arabije, nakon što je prestolonaslednik Mohammed bin Salman osumnjičen da je pristupio telefonu šefa Amazona Jeffa Bezosa postavljanjem špijunskog softvera putem VhatsApp poruke.

Jennifer Arcuri

Stručnjaci su kritikovali način na koji je premijer koristio svoj mobilni telefon nakon što je Dominic Cummings objavio VhatsApp poruke razmenjene sa Borisom Johnson-om. U jednoj od poruka, Johnson je opisao  ministra zdravlja Matta Haancocka kao „potpuno beznadežnog“. Mirror je takođe otkrio da je premijer razmenio seksi poruke sa Jennifer Arcuri koristeći telefonski broj. „Jednom prilikom, u novembru 2015. godine, poslao je„ očajnički “molbu za njenu intimnu fotografiju, dok su oboje bili u Tel Avivu.“ izvestio je Mirror. „Tekstovi koje je Mirror gledao pokazuju da su razgovarali o sastanku u hotelu King David, gde je Johnson bio gost izraelskog Ministarstva spoljnih poslova. Johnson je želeo da vidi Jennifer pa joj je poslao SMS .

Hakovanje mobilnih uređaja visokih vladinih zvaničnika, zaključuje se u tekstu- mogao bi da predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost!ucentar.rs foto: printskrin/twitter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar