Na Vidovdan konkurs za kupovinu kuća na selu mladim bračim parovima!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na Vidovdan 28. juna, biće raspisan konkurs za dodelu seoskih kuća mladim bračnim parovima i naveo da će država za otkup kuća davati i do 1,2 miliona dinara.

Ovo je u izjavi za Tanjug potvrdio ministar za brigu o selu Milan Krkobabić. U Srbiji ima oko 200.000 napuštenih seoskih kuća sa okućnicom koje su na raspolaganju poljoprivrednicima i mladima koji žele da ostanu da žive na selu.

Vlada treba da usvoji program o dodeli sredstava, a uslov je da bračni parovi imaju do 45 godina.

Krkobabić je rekao da očekuje da se prijave poljoprivrednici koji žive u zajedničkim domaćinstvima i žele da se osamostale, ali i mladi ljudi koji sa porodicama žive kao podstanari u okolini velikih gradova žive kao podstanari i koji ne mogu da reše stambeno pitanje bankarskim kreditima.

-Želimo da kuće dobiju oni koji zaista žele da žive u njima. Neka se poljoprivrednici raspitaju ima li praznih kuća u njihovom kraju, a lokalne samouprave terba da izvrše procenu, objasnio je Krkobabić.

Ponovio je da je investicioni plan Srbija 2020-2025 preduslov za opstanak sela u Srbiji i da bi bez tog plana napori Odbora za selo, SANU i Ministarstva za brigu o selu ostali bez realizacije.

To su kapitalne stvari koje koštaju, a opštine nemaju mnogo novca. Bez pomoći Republike i izdvajanja velikih sredstava nema pomaka, rekao je Krkobabić. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar