šokantno: Kragujevac od DOLINE GLADI do JAZBINE ZELENAŠA!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U posao sa zelenašenjem, koje je u Kragujevcu poprimilo oblike pandemije poslednjih godina umešani su privatni izvršitelji, vlasnici apoteka,  stomatolozi, vlasnici menjačnica, advokati, sudije… 

Ovo su šokantna saznanja do kojih je došao UCENTAR posle pisanja i pokretanja ove teme. 

„Viđeniji“ Kragujevčani plasiraju novac ua kamatu od pet odsto mesečno… 

-Oni preko zelenaša plasiraju novac uglavnom po pet odsto mesečno. Nekada i više. Zato su u Kragujevcu oni i zaštićeni u neku ruku. Čovek koji na ovaj način plasira pare je nedavno otvorio par apoteka i vozi novi džip „BMW X6“- kaže naš sagovornik koji je upućen u ovu temu. 

Preko 20 Kragujevčana u svojim dopisima navelo nam je primere u kojima su ljudi ostali bez kuća i imanja, stanova, placeva, automobila… 

-U naselju Sušica nedavno je momak posle smrti roditelja izgubio kuću vrednu 120 hiljada evra za šest hiljada koje je pozajmio od zelenaša. Devojka danima ne sme da izađe od kuće, plaća mesečnu kamatu od 40 odsto za par stotina evra. Jedan kragujevački taksista šest godina vraća za par hiljada evra po 42 500 dinara mesečno. Do sada je isplatio oko 25 hiljada evra- samo su neki od primera za koje redakcija UCENTAR ima saznanja i identitet žrtava.

Posle našeg pisanja nastala je velika panika u Kragujevcu. U strahu od hapšenja nekoliko zelenaša pobeglo je iz grada i sklonilo se na sigurno, a nervoza i stah izazvana je upravo u krugovima koji „plasiraju“ novac. 

 

-nastaviće se-ucentar.rs  

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar