čistka Petog sprata u Kragujevcu: odlazi i Bojana DIVAC!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako UCENTAR ekskluzivno saznaje Bojana Divac, načelnik Odeljenja za urbanizam i stambene poslove biće smenjena posle nove sistematizacije- i na novom radnom mestu neće imati moć odlučivanja.

Rešenost Dašića da očisti Peti sprat!

potcenili ga.. gradonačelnik Nikola Dašić

-U okviru najavljene nove sistematizacije gradskih uprava Skupštine grada Kragujevca sprovodi se jedno od najvećih čišćenja vodećih kadrova i činovnika u službama koje su godinama simbolizovale Peti sprat -ovo za UCENTAR tvrdi visokopozicionirani funkcioner Skupštine grada blizak gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću. Prema njegovim rečima, Dašić je rešen da sprovede temeljite reforme gradskih uprava i na tu odluku i pored pritisaka niko ne može da utiče.

smena i razvlašćenje… Bojana Divac

Odeljenja koja su se bavila imovinskim, urbanističkim dozvolama, lokacijama, prodajom gradske imovine postala su sinonim za „reketiranje“ građana i privrede, ali i malverzacije. Bez obzira na političke promene ostala su-„država u državi“! Svoja ustoličenja i mrežu ovi kadrovi su pleli još iz vremena Veroljuba Verka Stevanovića (75), bivšeg gradonačelnika Kragujevca i njegovog saradnika Nebojše Neđe Vasiljevića.

„Reketiranje“ građana i privrednika..

Posle najavljene smene Predraga Pece Pantića sa mesta načelnika Uprave za razvoj u ovom kontekstu najvažnija je i skorašnja smena Bojane Divac, načelnika Odeljenja za urbanizam i stambene poslove. Ovo odeljenje nalazi se u okviru Gradske uprave za društvene poslove sa građanima.

hapšen i osuđen u korupcionaškoj aferi kao načelnik odeljenja u SUP-u: Goran Divac

Već smo pisali o primeru “reketiranja” investitora prilikom dobijanja za takozvane informacije o lokacijama. Ova Izrada informacije o lokacijama sa podacima za izradu urbanističko tehničke dokumentacije- (urbanističkog projekta, projekta preparcijalizacije, geodetskog elaborata) trebalo bi da se u Skupštini grada Kragujevca izda u zakonskom roku od 8 (slovima: osam) dana… Međutim, umesto poziva građani često dobijaju poziv supruga Bojane Divac, koji radi i vodi poslove u poznatoj lokalnoj firmi za obezbeđenje i zaštitu objekata.

Goran Divac (63) bi ih praktično „ucenjivao“ da prihvate da im ova firma instalira video-nadzor i  uzme poslove obezbeđenja u zamenu za pomoć oko ubrzanog dobijanja dozvola. Važno je napomenuti da bivši načelnik ovdašnjeg SUP-a po važećem zakonu ne bi smeo- kao osuđivano lice da radi poslove obezbeđenja!  

UCENTAR poseduje svedočenja za tri ovakva primera u kojima su građani doduše- odbili ucenu!

Pored toga u narednim danima pisaćemo o dobijanju poslova građevinske firme koja se bavi izradom i uređenjem fasada. Slučajno ili ne, ta firma radila je nekoliko poslova na objektima neposredno pre nego što su njihovi vlasnici u ovom odeljenju dobili neophodne dozvole za gradnju.

foto: ilustracija

Inače, Divac je bivši radnik MUP i pravosnažno je osuđen posle velike policijske akcije u korupcionaškoj aferi u maju 2010. godine. Tada je uhapšen dok se nalazio na mestu načelnika Odeljenja za analitiku i evidencije Policijske uprave u Kragujevcu.

Osuđen je na četiri meseca zatvora, a 48 dana provedenih u istražnom zatvoru uračunato mu je u kaznu.

Veza sa lokalnim tajkunom

Naravno, ni jedna priča se ne završava bez lokalnih tajkuna. Goran Divac godinama unazad sarađuje sa jednim od najbogatijih ljudi u centralnoj Srbiji- koji je gle čuda kupio veliki broj gradskih lokacija. U dosta slučajeva  na tim licitacijama pojavio se kao jedini ponuđač.

Divac za njega obavlja razne „poslove“, a nedavno je neslavno završio jedan takav pokušaj „lobiranja“ u Beogradu…

-nastaviće se-  ucentar.rs foto prinskrin/društvene mreže/ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar