da ih ne sretneš noću… ovako izgledaju ruske ALFE!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na fotografiji je pripadnik rukse specijalne jedinice „Specnaz“ opremljen najsavremenijom opremom. Oni su pod komandom FSB

Inače, ruska Alfa grupa osnovana je od strane KGB obaveštajne službe 1974.godine  i jedna je od najpoznatnijih specijalnih snaga na svetu. Ova elitnu antiteroristička jedinica i dalje je pod  FSB-a.  Namenjena je prevashodno za borbu protiv terorizma, za hapšenje terorističkih gurpa, realizovanje visokorizičnih i kompleksnih talačkih situacija u otetim avionima, vozovima, objektima, i zaštitu važnih ličnosti. Operativu čini izuzetno dobro obučeni kadar uglavnom regrutovani slektivnim konkursom, pripadnici policije, specijalnih vojnih jedinica, starosti od 21 do 27 godina.

Na strateškim i rukovodećim položajima i logistici zadržavaju veterani  koji obučavaju mlađe naraštaje. Ruski specijalci ALFA grupe predstvaljaju čuvare ruske države i njene bezbednosti, i zato su najmoćnija jedinica u državi. Takođe su jedna od glavnih snaga koje su obezbedile Olimpijadu u Sočiju.

Ruska specijalna jedinica “Specnaz”

Vojni eksperti se slažu da je ruska specijalna  jedinica “Specnaz” oduvek smatrana fizički najspremnijom na svetu. Načelnik ruske obaveštajne službe Vazdušno–desantne vojske general-major Oleg Poljgujev kaže da su ruski specijalci obučeniji i spremniji nego vojnici iz specijalnih jedinica NATO–a i SAD, a istovremeno dodaje da su pripadnici Specnaza najbolji na svetu i kada je reč o borbama “prsa u prsa”.

Istovremeno, ovaj visoki oficir ruskih Oružanih snaga dodaje da je “u svetu priznato da su najkvalifikovanije, najbrojnije i najefikasnije specijalne jedinice Rusije i Sjedinjenih Država”.ucentar.rs foto: prinsktrin/FSB

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar