Kragujevčanima za stolariju 10 miliona dinara od Grada i Republike! Prijavite se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Umesto 54 miliona dinara Ministarstvo energetike izdvojiće 224 miliona dinara za projekte sanacije stolarije u domaćinstvima, dok su lokalne samouprave opredelile još oko 235 miliona dinara. Svih 67 opština koje su ispunile uslove i podnele ispravnu dokumentaciju dobiće subvenciju od 25 odsto od države, piše u odluci o dodeli sredstava Ministarstva energetike, saznaje Euronews Srbija.

Kako piše Euronews Ministarstvo energetike izdvojiće 224 miliona dinara za projekte sanacije stolarije u domaćinstvima, dok su lokalne samouprave opredelile još oko 235 miliona dinara. Svih 67 opština koje su ispunile uslove i podnele ispravnu dokumentaciju dobiće subvenciju od 25 odsto od države, piše u odluci o dodeli sredstava Ministarstva energetike.

Po sedam miliona su izdvojili mali Zvornik i Leskovac, a toliko su dobili i državnih para. Šabac, Pirot, Loznica, Odžaci, Bač i Krupanj imaće na raspolaganju po 10 miliona, jer su po pet izvodjili smai, a još toliko će im biti uplaćeno na osnovu odluke Ministarstva enegretike.
Najmanje novca dobio je Kruševac koji je iz sopstvenih sredstava izdvojio 300.000, a još toliko je dobio od države. Nova Crnja je dobila pola miliona dinara, pa će njihovima građanima, uz subvenciju opštine na raspolaganju biti milion dinara.

Na konkurs Ministarstva eneregetike se prijavilo 88 lokalnih samouprava, ali su odbijeni oni koji nisu dostavili kompletnu dokumentaciju ili koji nisu imali sredstva iz sopstvenih budžeta za učešće u projektu. S obzirom da polovinu sredstava obezbeđuje država, odnosno po 25 odsto ministarstvo energetike i lokalne samouprave, a drugu polovinu građani, to znači da će za ovu namenu biti ukupno utrošeno oko 920 miliona dinara.

„Ugovor sa 67 lokalnih samouprava o zameni stolarije odnosno povećanju energetske efikasnosti biće potpisan u petak u Kraljevu“, najavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

 

KONKURS ZA KRAGUJEVČANE od 14. JULA I KO MOŽE DA KONKURIŠE!?

Ranije je najavljeno da će konkurs biti raspisan najkasnije do 14. jula.

„Stambene zajednice, odnosno zgrade, neće moći da konkurišu za ovaj program. Takođe, na konkurs će moći da se prijave vlasnici kuća koje su legalizovane, odnosno imaju građevinsku ili upotrebnu dozvolu ili građevinsku dozvolu iz procesa legalizacije, kao i vlasnici kuća koje su sagrađene pre donošenja propisa o izgradnji. Jedan od uslova će takođe biti i da imaju izmirene sve obaveze u poreskoj upravi“, kaže Radojević za portal Pressek.

Maksimalan iznos subvencija za zamenu stolarije iznosiće 100.000 dinara, dok će zamenu kotlova grad sufinansirati sa najviše 70.000 dinara. Takođe, sufinansiraće se polovina ukupne cene kotlova odnosno stolarije.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar