NADRLJAO… Kragujevčaninu ukrali podatke, pa „kupili“ najskuplji telefon na njegovo ime!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kragujevčanina M. J. umalo kap nije strefila kada je saznao da su mu lopovi ukrali identitet i, kako kaže- „bez puno muke i opasnosti u „Telenoru“ kupili jedan od trenutno najskupljih telefona na tržištu“.
-Pre nekoliko dana stigla je poruka da mi je delimično naplaćena rata kredita jer nisam imao dovoljno sredstava na računu od Mobi banke. Isprva sam pomislio da je neka greška, jer znam da sam poslednji kredit, to jest telefon na 24 rate uzeo davne 2016 i od tada nisam više uzimao ni telefon, niti bilo koji kredit u Mobi banci- počinje svoju priču M. J. iz Kragujevca.
S obzirom da mu je pristigla poslednja rata kredita slična sumi za drugi kredit „pomislio je da je možda u pitanju prinudnu naplata od druge banke, iako nisu stekli uslovi „.
Sutradan odlazi da proveri i isplati celokupan kredit, revoltiran mogućom prinudnom naplatom. 
-Kada su mi  u drugoj banci potvrdili da nije bilo nikakave prinudne naplate, odmah sam otišao do  „Telenora“ da proverim o čemu se radi. Šokirao sam se kada mi je službenica rekla da trenutno dugujem Telenoru, to jest Mobi banci 180 000 dinara za telefon koji sam uzeo u Beogradu još u maju i da mi je sada stigla prva rata na naplatu- priča M.J.
Pokušava da objasni „da tog dana nije bio u Beogradu, niti da je kupio telefom na 24 rate od 2016 god“.
-Službenica mi je odštampala ugovore i dala mi da vidim sklopljeni ugovor sa mojim ličnim podacima čak i potpisom. Odmah sa video i shvatio da je potpis falsifikovan i da je neko ukrao moje lične podatke verovatno iz baze „Telenora“ i tako došao sebi do Samsung galaxija s 21 ULtra- kaže M.J. koga je posebno iziritirala jedna činjenica.
-Čak je i uzeo osiguranje u slučaju da mu se nešto dogodi telefonu, a meni je preostalo da i dalje koristim J7 iz 2016 godine i da plaćam rate kredita sa S21. Da ne grešim dušu uputila me je na reklamacije. Ja pokraden za 180 000 din i još trebam da počnem od reklamacija. Pa nije moj slučaj da mi ne radi aplikacija na telefonu- u čudu je M.J.
On  je podneo krivičnu prijavu MUP zbog krađe podataka, ali slaba vajda.. 
Moraće da isplati rate koje pristužu- dve dok traje postupak!


ucentar.rs foto prinskrin

 
 
 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar