PARADA u Šumaricama- PONOŠIJADA u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

piše: Milutin Stojanović

Nesrećno sklepano upustvo još nesrećnijeg činovnika Ministartsva prosvete u kome se direktori škola u Kragujevcu pozivaju da povedu učenike na centralnu državu proslavu Vidovdana- bio je dovoljan okidač za takozvane „soroševe“ medije da raspale kako je to zloupotreba dece u političke svrhe. Danima i danima, uverava se i izveštava kragujevačka i srpska javnost u novoj pojavi na ovim prostorima- PONOŠIJADI.

U lepršavim, socrealističnim tekstovima gde dominiraju propisane im dogme od „nevladinih organizacija“- tvrdi se da je sve podređeno politici, kultu predsednika države… Uzeli su u svoje ruke vagu podobnosti i nepodobnosti i mere li mere…

Možda ima i toga! Ali Srbija, bar da se zna nema drugog predsednika, a bar do sada imala je jednu vojsku!  

Niti na ključno pitanje: da li je poziv da učenici prisustvuju izložbi naoružanja i opreme srpske vojske na dobrovoljnoj bazi – nema odgovora… 

Stradalnici Osme sednice (to je ona struja Ivana Stambolića), njihova deca i potomci direktno nam kreiraju opozicionu i javnu scenu poslednjih 30 godina. Čak i tokom svoje osmogodišnje vladavine bili su i vlast i opozicija!

Naspram pobednika te sednice, čiji nas potomci sa druge strane truju rijalitijima. I upravo ove stradalnike nameću kao pravovernu opoziciju i „elitu“ – istkanu u kvaziintelektualnim pisanijima izbrušenim u „krugu dvojke“… 

Vrag je odneo šalu. Zarobljeni smo kao narod u vrtlogu dve struje Osme sednice i njihovih ideoloških i krvnih potomaka. Što su stariji ozlojeđeniji su, mrzovoljniji, paranoidni… Mrze! 

Ova struja što je izgubila Osmu sednicu i danas se reinkarnira u Posednike opozicionog života i smrti. Poslednjih 30 godina dokazalo se- protiv koga god su glumatali opoziciju vladao je od osam do 12 godina! Direktni potomci poratnih oznaša- onih koji su Josipu Brozu kopali lažni grob kada je padala kiša u Šumaricama da ne bi isprljao čizme. Kao i onih potonjih kragujevačkih „intelektualaca“ koji su Titu- dok je ležao Ljubljani na samrti u stradalnom Kragujevcu objavili knjigu i poželeli da mu izraste (odsečena) noga! 

Sada su se njihovi ideološki potomci ostrvili na poziv da se srpska deca i srednjoškolci druže sa srpskom vojskom na manifestaciji koja nikada do sada nije organizovana u Kragujevcu. Na kraju krajeva, zašto da ne vide simulaciju vožnje drona, trening službenih pasa, da se druže sa pripadnicima specijalnih jedinica..

Vojska je narodna. Niti je predsednikova, niti ministara… Proći će i njihovo. A vojska je dokazala da je narodna i petog oktobra kada su nus produkti „stradalnika“ došli na vlast i uništili i državu i privredu i baš na taj Vidovdan- ono malo nacionalne časti što nam je ostalo. 

I šta bi bilo da vojnu paradu u Šumaricama prikazuje NATO pakt. Pa ne bi mogli da živimo od hvalospeva istih što ucveljeno ispisuju lament nad jednom izložbom. Sve u šesnaest pisalo bi se o obrazovnim aspektima upoznavanja kragujevačkih učenika sa tvorevinama ove alijanse. Baš kao što su i nadahnuti preci ovih Zaposednika želeli da Titu poraste noga..   
ucentar.rs  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar