U Kragujevcu sahranjen Dejan Stojković, podoficir Vojske Srbije!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na groblju u selu Desimirovac kod Kragujevca juče je sahranjen Dejan Stojković (39), podoficir Vojske Srbije. On je nastradao prilikom pripreme vojne vežbe na Pešteru. 

Na sahrani nema čoveka koji nije plakao, niti je odavno viđen tužniji prizor. Pripadnici Vojske Srbije ispalili su počasne hice.  Dejan je iza sebe ostavio suprugu i dve kćerke. Njegov otac poginuo je na Kosmetu kao borac- kada je Dejan imao 17 godina. Kasnije se doselio u Kragujevac, a od 2002 je u Vojsci Srbije.  Rođen je u Prizrenu.

Još uvek se ne znaju okolnosti pod kojima je nesrećni čovek nastradao tokom vojne vežbe na Pešteru i pored toga što je Ministarstvo odbrane saopštilo „da je starijem vodniku prve klase Dejanu Stojkoviću, pripadniku Druge brigade Kopnene vojske, koji se nalazio u sastavu posade oklopnog borbenog vozila, iznenada je pozlilo“. 

– Imenovanom je na licu mesta pružena hitna medicinska pomoć, a zatim je helikopterom Vojske Srbije transportovan do Zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu, gde je pokušana reanimacija- saopšteno je iz Ministarstva. 

Međutim, pojavile su se i informacije da je Stojković nastradao kada se u borbenom .vozilu aktivirao protivpožarni sistem. Prema tim navodima sistem se aktivirao usled velike vrućine i neisparvnosti.

Istraga bi trebalo da utvrdi kako je došlo do tragedije. 

 ucentar.rs foto: privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar