Kragujevčani proveli Vidovdan sa svojom Vojskom!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prostor između stadiona „Čika Dača“ i Muzeja „21. oktobar“ danas je rezervisan za prikaz najnovijeg naoružanja i vojne opreme Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. U okviru manifestacije „Otvoreni dan“ građani su mogli da vide više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistem NORA, TAMNAVA i ŠUMADIJA, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovane PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Manifestaciju u Kragujevcu posetio je i predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

-Ovo pripada našem narodu, kazao je predsednik Vučić zahvalivši se Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije.  Srećan sam što mogu da vidim našu decu i naše ljude kako mogu da uđu u naše helikoptere i pogledaju ostalu opremu. Hvala Kragujevčanima na divnom odzivu i našim fabrikama namenske. Mnogo toga dobijamo o čemu ne smemo da pričamo do januara, februara i marta sledeće godine a čime će vojska biti dvostruko snažnija nego danas, najavio je predsednik Vučić.

Ovo je veliki dan za Kragujevac, grad koji baštini istoriju proizvodnje vojnog naoružanja u kome radi gotovo tri hiljade radnika, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Kragujevac je prvi industrijski centar na Balkanu zbog čega je ova vojna priredba za nas jako značajna a nadam se da će postati redovna. Raduje me što dolaze ljudi sa svih strana, uprkos tome što je ponedeljak radni dan i velika vrućina. Ljude najviše zanima kako je opremljena institucija koja ima najveće poverenje građana –  a to je Vojska Srbije, a ova manifestacija im pruža priliku da se uvere u novo naoružanje i njenu opremljenost, kazao je Dašić.

Is SKGFOTOGALERIJA Izložba naoružanja i opreme Vojske Srbije u Kragujevcu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar