Kinezi grade Termoelektranu u Kragujevcu, najavila Zorana Mihajlović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kineske kompanije TBEA o potencijalnom projektu izgradnje TE-TO Kragujevac, prenosi RTK.

Mihajlović je navela da će eventualni dalji koraci na tom projektu zavisiti od toga šta će pokazati prethodna studija izvodljivosti, a samim projektom baviće se, kaže, radna grupa Vlade koja će biti formirana.

U saopštenju Ministarstva navedeno je i da je Mihajlović istakla da je Srbija otvorena za nove investicije u oblasti energetike i za razgovore o svim potencijalnim projektima.

Šef evropskog predstavništva kompanije TBEA Džang Vejvej rekao je da ta kompanija analizira mogućnosti za investicije u Srbiji, posebno kad je reč o obnovljivim izvorima energije, uključujući hidroelektrane, solarne elektrane i vetroelektrane, kao i o projektima gasnih elektrana.

Kineska kompanija TBEA bavi se proizvodnjom opreme za prenos i distribuciju električne energije, kao i izgradnjom elektroenergetskih kapaciteta, uključujući projekte u oblasti obnovljivih izvora energije.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar