LEPE vesti od našeg Gavrila- počeo da sedi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Maleni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca primio je skupi lek zolgensmu pre 21 dan u jednoj bolnici u Budimpešti, a kako su njegovi roditelji objavili napredak je već primetan.

– Gavrilo je lepo odreagovao na terapiju i kao što vidite dosta je jači. Nije bilo nus pojava te se nadamo najboljem. Bili smo u izolaciji te od naredne nedelje krećemo sa fizikalnim terapijama. Gavrilo je dosta jači, glasniji je i polako počinje da sedi. Verujemo da će uz fizikalne terapije ostvariti još bolje rezultate. Budite i dalje uz nas, molite se za Gavrila, a mi ćemo vredno raditi i vežbati sa Gavrilom – objavili su roditelji na društvenim mrežama.

Roditelji malog Gaše imaju i poruku za sve ljude dobre volje u Srbiji.

– Na kraju, molimo vas da budete i uz naše male borce, Boška i Anđelu, koji se takođe bore za svoj lek i nadaju svom parčetu neba u budućnosti – navode roditelji.

Gavrilo je inače rođen kao zdrava beba, ali su roditelji ubrzo primetili da slabo pomera ručice. Ispostavilo se da ima opaku spinalnu mišićnu atrofiju, a bio je još jedna beba koja je Srbiju podigla na noge u poslednjih godinu i po dana.

Nakon nekoliko meseci skupljeno je dva i po miliona evra koliko košta terapija najskupljim lekom na svetu.

Sada je Srbija pred još jednim velikim zadatkom – da sakupi istu svotu novca za dečaka Boška Gugletu iz Novog Sada. Mali Boško rođen je 14. januara, a dva i po meseca kasnije roditelji su primetili da je slabo pokretan. Usledila je strašna vest da je oboleo od spinalne mišićne atrofije. Dečak ne pomera ni ručice ni nožice, a krajem maja primio je prvu dozu spinraze.

Pomozimo Bošku

Slanjem SMS-a: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950IBAN: RS35160600000103802950 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Kurir.rs

 ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar