Nema više džabalebarenja u Skupštini grada Kragujevca!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skupština grada Kragujevca od danas ima novi Poslovnik, usvojen na devetom redovnom zasedanju gradskog parlamenta. Od 60 prisutnih odbornika u sali, za Poslovnik je glasalo- 59.

Jedna od najvažniji novina je da će ubuduće odbornici ukoliko ne opravdaju izostanak sa sednica- biti kažnjeni sa 20 posto od zarade. Isto važi i za sednice skupštinskih odobra koje neće biti plaćene u slučaju neopravdanog izostanka.

-Za mene, ovo je najznačajnija odluka koju ovaj saziv Skupštine donosi, posle odluke o Statutu grada Kragujevca usvojene dok sam predsedavao prethodnim sazivom lokalnog parlamenta, istakao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović. Prema njegovim rečima Nacrt Poslovnika koji je pripremio Sekretarijat za skupštinske poslove, razmatralo je 17 članova Komisije.

-Svaka odbornička grupa, koja participira u radu gradskog parlamenta, dala je svoje predstavnike. Uspeli smo, međutim, da ostvarimo takav konsenzus da se tokom rada Komisije nije osetilo ko je predstavnik opozicije, a ko predstavnik stranaka na vlasti. U radu smo imali i značajnu pomoć profesora Pravnog fakulteta Srđana Đorđevića-rekao je Petrašinović.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar