„Odakle pare, gradonačelniče!?“- pitaju iz Đilasove stranke

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Da li ste imali projekat za uređenje površine?

Da li ste imali dozvolu za izvođenje radova?

Da li je preduzeće „Šumadija DES“ farbalo ogradu stadiona, a bez sprovedene javne nabavke?

Sa kojih pozicija ćete izvršiti plaćanje svih radova i da li su oni bili u planu za 2021.godinu?

Zar nije bilo racionalnije sve ovo organizovati na nekoj drugoj lokaciji, a potrošena sredstva upotrebiti za neku ulicu koja bi poboljšala uslove življenja naših građana?

 

 

Ovo su pitanja koje je gradski odbor Stranke slobode i pravde uputio u svom saopštenju gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću.

-Znamo da ništa od navedenog niste imali. Ipak, tražimo da budete smeli pred sugrađanima, baš onako kako ste hrabro vršili lančane represije i da istim tim osunčanima i onima koji su izbegli sunčanicu to i potvrdite, gradonačelniče- kaže se dalje.

Iz Đilasove stranke ističi da se „danima se govori o direktnim, neviđenim pritiscima koji su vršeni nad građanimai da je opus je šarenolik“.

 

Pritisak je vršen preko direktora škola putem naloga koji je dat svim razrednim starešinama i učiteljicama sa izričitim uputom da decu dovedu na događaj.

Puštani su spiskovi u svim javnim komunalnim preduzećima, gradskoj upravi, državnim preduzećima, kako bi se evidentirali oni koji će ići na događaj, dužni da potvrde prisustvo.

Stavljani su flajeri i lifleti u sandučiće građana

Organizovan je lajavac u gradu 

Nezabilazni rafal SMS poruka – „pozivnica“, za koje ne znamo ko je finansirao.

 

-Opet Vas pitamo, gradonačelniče, sa aspekta mobilizacije zaposlenih –  kolika je šteta, odnosno koliko je ovaj dan koštao Kragujevčane? Imajući u vidu da je određeni broj „dobrovoljnih“, a zapošljenih u javnim komunalnim preduzećima izašlo sa svojih radnih mesta da statiraju već u 10h – 11h, a time su neki procesi rada bili blokirani- kažu dalje i naglašavaju da Stranka slobode i pravde osuđuje ovakve prisile, nametnute dužnosti i nužnosti.

-Po preuzimanju vlasti obećavamo da nad građanima neće biti sprovođena represija, neće biti ucena i pritisaka. Sloboda i samoodlučivanje biće pojmovi koji će se živeti, ne retoričko milozvučje- kažu u SSP.


ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar