alarmantno: preko TRI hiljade Kragujevčana „zarobljeno“ kod zelenaša!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Preko tri hillade Kragujevčana nalazi se „zarobljeno“ u dugovima i kamatama kod zelenaša koji su u gradu na Lepenici  bukvalno legalizovali svoj posao. To je pokazalo istraživanje UCENTAR. Našoj redakciji se javilo na desetine oštećenih građana. 

Građani su ubeđeni da zelenaši imaju zaštitu policije u Kragujevcu unazad 15-ak godina

Žrtve su ubeđene da zelenaši imaju zaštitu policije i sudstva u Kragujevcu, a u poslednje vreme „kamatare“ gotovo svi- od nekoliko onih koji su proteklih godina napravili milione do huligana koji daju manje iznose uz basnoslovne kamate. Pored primera o kojima smo pisali jaki punktovi zelenaša postoje u naseljima Bresnica i Maršić, Glavnoj ulici i naselju Aerodrom. 

-Postoje ljudi koji imaju automobile od sto hiljada evra u garaži a nemaju dan radnog staža. Ako se ovom zlu ne stane na put pašće krv u Kragujevcu. Običan narod više nema kud- kaže nam A. M iz Kragujevca koja je i sama uzela novac uz mesečnu kamatu od 30 odsto. 

I ona je prilikom pozajmice od par stotina evra potpisala blanko priznanicu. 

Najnoviji primer koji opisuje beskrupuloznost kamatara dolazi iz sela Lužnice pored Kragujevca. Gastabajter je pozajmio 23 hiljade evra od braće koja se bave ovim „poslom“ a kako naši izvori „žive iznad zatvora u Petrovcu“. Novac je pozajmio da bi se kockao.

foto: ilustracija

-Zadužili su ga sa 135 hiljada evra. Morao je da napusti zemlju. Na desetine mladih iz Kragujeca pobeglo je u inostranstvo jer nije moglo da vraća dugove. Ovde niko ne veruje policiji. Samo preko Beograda može da se reši taj problem- kaže nam jedna od žrtava.

Inače, poslednja velika akcija u Kragujevcu bila je 2012. godine kada je policija uhapsila petočlanu grupu zbog sumnje da su oštetili desetine građana i preduzeća pozajmljujući im novac po visokim kamatama. Iako je pronađena i sveska u kome je popisano na desetine „dužnika“- Sud je oslobodio pohapšene! 

Ostala su svedočenja da su oštećeni ostajali bez novca, ali i pokretne i nepokretne imovine, a jedna od njih je i naša sagovornica koja je, kako bi se iščupala iz kandži zelenaša, primorana da pravdu traži u sudovima u Kragujevcu i Požegi.

tamni oblaci nad kragujevačkim sudstvom

Medijima je svoju priču ispričala Milena Filipović. Zbog zdravstvenih problema kćerke, bila je prinuđena da pozajmi 5.000 evra. Iako je znala da pozajmljuje novac uz kamatu od sedam odsto na mesečnom nivou, kaže da je prvo iznenadilo to što je ugovor koji je potpisala sa firmom “Merien” iz Kragujevca glasio na duplo veći iznos.

“Za dve godine sam dala 9.750 evra ne znajući da je on meni iza leđa kopao jamu, da se tako izrazim i prodao moj stan nekakvoj ženi za 10.000 evra i da ja faktički samo mogu da se iselim i izađem”, izjavila je tada Milena Filipović.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar