DVERI uzvraćaju udarac: „Boris Tadić je prošlost“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Povodom izjave „u kojoj bivši predsednik Srbije Boris Tadić napada politiku Srpskog pokreta Dveri, iznoseći niz neistina i negativnih kvalifikacija, GrO pokreta u Kragujevcu još jednom ističe nužnost spuštanja tenzija između opozicionih stranaka“, kaže se u saopštenju.

-Iako dobro poznajemo retoriku „demokrate“ čiji su najbliži kadrovi listom preleteli u SNS, duboko verujemo da je Tadić svoju izjavu izneo bez želje da uvredi članove i simpatizere Dveri, ali i razumemo da neguje bojazan od lične odgovornosti za stanje u Srbiji kakvo danas imamo. Ova bojazan je opravdana i svakako će na red doći i analiza njegove uloge u formiranju nakaradne vlasti kakvu danas imamo. Promena sistema za koju se zalaže SP Dveri mnogima ne odgovara, a nažalost u tom korpusu je i gospodin Tadić- kaže se u saopštenju i ističe „da građani Srbije dobro pamte Tadićevo „istorijsko pomirenje“ sa SPS i reanimaciju politike koja je, po svim kriterijumima, zaslužila da ode na smetlište istorije“.

-Umesto lustracije, Tadić je politici čije smo i danas žrtve, dao veštačko disanje. Srbija to svakako neće da zaboravi. U tom smislu i kragujevački GrO kao i same Dveri trudiće se i ubuduće da svoje aktivnosti usmere na smenu gradske i republičke vlasti, bez osvrta na političare iz prošlosti izuzev u delu njihove krivične, moralne ili istorijske odgovornosti-kaže se u saopštenju.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar