Prijem za studente i profesore PMF-a i FILUM-a u SG Kragujevca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Stolica je bilo za sve studente…

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović uručio je danas zahvalnice  profesorima i studentima Prirodno-matematičkog i Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, koji su u protekloj školskoj godini pripremali učenike osmog razreda za polaganje male mature.

Ovo je treća godina u kojoj studenti dva fakulteta izdvajaju svoje vreme i volonterski pomažu mladim ljudima u pripremama za polaganje male mature i nastavak školovanja, na čemu im je grad Kragujevac neizmerno zahvalan. Njihov doprinos je veliki ne samo zbog toga što su pomogli našim mladim sugrađanima u veoma značajnom i stresnom periodu života, već su doprineli i uštedi budžeta njihovih roditelja. Zbog toga se nadam da ćemo ovim intenzitetom nastaviti saradnju narednih godina i činiti dobra dela kao što je i ovo, poručio je Jovanović.

Učenike završnog razreda kragujevačkih osnovnih škola pripremalo je 18 studenata iz pet nastavnih predmeta: srpskog jezika, matematike, fizike, hemije i biologije.

Prirodno matematičkom fakultetu, zadovoljstvo je što već treću godinu učestvuje u ovom programu i što je od strane grada Kragujevca prepoznat kao renomirana ustanova koja može da pruži svoj doprinos, kazao je prodekan za nauku i redovni profesor na PMF-u, dr Milan Kovačević, zahvalivši se koleginicama i kolegama što su učestvovali u ovom projektu. Nadam se da će im to puno značiti u razvoju karijere, a prava vrednost njihovog angažovanja je uspešno položena mala matura učenika kojima su pomagali, kazao je dr Kovačević.

Studenti su pokazali izrazitu samostalnost u radu ali i spretnost i snalažljivost, imajući u vidu da se nastava ove godine odvijala u izmenjenim okolnostima preko onlajn platformi, kazala je Aleksandra Matić, asistent na Filološko umetničkom fakultetu. U pripremama su učestvovali studenti  svih nivoa studija, osnovnih, master i doktorskih a interesovanje za učešće u pripremnom programu iz godine u godinu ne jenjava, dodala je Matić.

Inače, prema informacijama koje su dobili studenti i profesori od učenika i roditelja svi koji su prošli pripremni program, a bilo ih je oko stotinu, ostvarili su dobre rezultate na polaganju male mature.

tekst i foto: IS SGKucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar