LAŽNE diplome u Skupštini grada- „cinkarili se kao ludi“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Od gromoglasnih najava velikog čišćenja i afere zaposlenih sa falsifikovanim diplomama u Skupštini grada Kragujevca- neće biti ništa! Kako tvrde izvori UCENTAR kola su se slomila „na par nižih činovnika koji su momentalno dobili otkaze“.

„Ala ju je napravio svaka mu čast“

-Broj je zanemarljiv u odnosu na očekivano. Postoje indicije, ali su te „sumnjive“ diplome dobro zakonski pokrivene i nema prostora za sankcionisanje- kaže odlično obavešteni izvor našeg portala.

Fakulteti su osnivali svoja odeljenja u samom Kragujevcu i okolnim opštinama Šumadijskog okruga- uglavnom su tako diplome i zakonski „oprane“.

Pronađene falsifikovane diplome kod par zaposlenlih u Skupštini grada, imale su praktično samo pečat i papir.

-Odmah im je uručen otkaz- kaže naš sagovornik.

Sama „istraga“ izazivala je od početka kontraverze. Čovek koji je navodno bio zadužen da ispred komisije vodi „preispitivanje“ Zoran Mladenović, potpredsednik Skupštine grada Kragujevca- našao se u središtu afere o seksualnom uznemiravanju radnica.

Sa druge strane, tu aferu, kaže naš izvor pokrenula je jedna od uticajnih službenica- čija je diploma upravo sumnjiva.

Vođenje komisije posle pomenute afere preuzela je Sanja Tucaković, gradski većnik za lokalnu samoupravu.

„Ovog nisam video sa Tomom na ispitu“

Zanimljivo je da su se zaposleni, kako kaže naš izvor posle dolaska nove administracije u Skupštini grada- „cinkarili kao ludi“.

-Uglavnom su sve prijave bile lažne ili nisu mogle da se dokažu. Isplivali su lični animoziteti, ambicije, partijski obračuni- kaže naš sagovornik, ali i ističe „da je dobro da se istraga dogodila po prvi put, upravo zbog budućih radnika“.    ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar