ETNO sajam u Topoli na Petrovdan-preko 40 izlagača!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Etno sajam „Domaće – prirodno“ biće održan na Petrovdan, 12. jula u Karađorđevom konaku u Topoli, uz bogat kulturno-umetnički program. Preko 40 izlagača iz Aranđelovca, Knića, Kragujevca, Rekovca i Topole izložiće svoje rukotvorine i predmete domaće radinosti na autentičnim etno štandovima. Takođe, svi izlagači učestvuju u takmičarskom delu manifestacije, za najbolju domaću pitu i gibanicu.

Manifestacija počinje u 10 časova. Nagrade domaćicama koje su napravile najbolje pite i gibanice biće dodeljene u 15 časova. U isto vreme u okviru Etno sajma planirano je proglašenje pobednika na regionalnoj manifestaciji „Otvorena dvorišta“. Tom prilikom biće dodeljene nagrade za najlepša dvorišta u kategorijama najlepše etno dvorište, najlepše dvorište, najlepše park dvorište i najlepši detalj.

Bogat program manifestacije upotpuniće nastupi kulturno umetničkih društava i pevačkih grupa iz Topole i sa Kosova i Metohije, dok je u večernjim satima planiran koncert poznatih estradnih izvođača.

Etno sajam „Domaće – prirodno“ organizuje Kulturni centar Topola uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i Turističke organizacije „Oplenac“ iz Topole.

Zbog pandemije virusa Kovid 19 ove godine broj učesnika je ograničen.

Snežana Milosavljević/GTO ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar