DANAS počinje FIJAKERIJADA u Jovanovcu kod Kragujevca!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Već tradicionalna, treća Fijakerijada u selu Jovanovac pokraj Kragujevca održava se DANAS od 12 časova.  Na poziv organizatora, Konjičkog kluba Šumadinac, za sada se odazvalo oko 40 zaprega, fijakera i čeza koje će se međusobno takmičiti. Očekuje se preko 60 zaprega iz cele Srbije, a najviše njih je iz Vojvodine. 
Šumadinac je osnovan 2018. godine, kada je i organizovao prvu fijakerijadu.
Pokretač ideje i prvi predsednik bio je Radoje Vasiljević, veliki ljubitelj konja iz sela Kutlovo. U klubu je tada bilo oko 20 članova i 50 konja, a danas broji oko 60 članova i oko 120 konja. Tradicionalno su se održavale Fijakerijada u Kutlovu i Jovanovcu, Dulenska štraparijada, jahanje na Oplencu i Rudniku.

 

Po prvi put bez Rake… 

Ovo je na žalost po prvi put da se Fijakerijada organizuje bez Radoja Rake Vasiljevića, osnivača  Konjičkog sportskog društva „Šumadinac“, koji je nedavno premunio. Raka je organizator nebrojanih manifestacija. . Ovaj klub okuplja uzgajivače i ljubitelje konja sa ciljem očuvanja konjarstva na području Šumadije i obnavljanja tradicije uzgoja konja.

 

-S obzirom da se očekuje veliki broj izlagača i posetilaca, postoji velika nada da će tradicija konjarstva u Šumadiji biti očuvana, a posebno ohrabruje prisustvo velikog broja mladih. Svi ljubitelji ovih plemenitih životinja mogu prisustvovati na ovoj manifestaciji i tako doprineti i u okupljanju našeg naroda u pravom srpskom duhu- poručuju organizatori.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar