NOVAK uz neviđene „provokacije“ DANAS ponovo juriša u istoriju!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U meču polufinala kada je Novak Đoković savladao Denisa Šapovalova sa 7:6(3), 7:5, 7:5 i plasirao se u finale Vimbldona, obezbeđenje u Londonu srpskim navijačima oduzimalo je zastave! 

Federer je takmičenje okončao u četvrtfinalu porazom od Hurberta Hurkača. Švajcarac je rečikom starlete u jednoj reklami koju je snimio za svetski poznati brend izneo uverenje da „nije važan broj titula već koliko lepo igraš“:

„Na koji način merimo veličinu? Brojem titula? Brojem osvojenih grend slemova? Možda, Ali ne samo njima. Neke stvari brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće moći da pokažu da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio. Brojke neće pokazati da je on najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje elegancije na terenu, ali i van njega. Istina je da, šta god večna lista da pokaže, njegova legendarnost može samo da raste. Jer, vremenom će zaostavština Rodžera Federera biti veća od bilo kog broja“, stoji u tekstu koji prati spornu reklamu.

Pre svega toga jedan novinar upitao ga je na konferenciji za štampu „Kako se osećate kao „loš momak“ svih ovih godina, a dok pokušavate da stignete Rodžera Federera i Rafaela Nadala“. 

Bilo je još provokacija. Brutalnih, šizofrenih, klimaterično-rodžerovskih… I to od onih koji se pozivaju na aristokratsku gracioznost „belog sporta“!

Đoković je već ispisao istoriju. 

Ako mu se probudi srpski inat, sačuva složenost danas će samo dopisati jednu rečenicu… 

IDEMO Novače!ucentar.rs foto: prinskrin/eurosport

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar