PANIKA! FALŠ diplome u Skupštini grada Kragujevca- iz državne srednje škole!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Iz nekog razloga niko ne želi da kaže da je veliki broj falsifikovanih diploma izdat u jednoj državnoj srednjoj školi u Kragujevcu, a ne na Kosmetu kako se plasirau javnosti. Upoređujući brojeve diploma sa evidencijom u nekada

panorama, skupstina grada, Kragujevac, 11.06.09.
foto:n.raus
Takovo Osiguranje

uglednoj kragujevačkoj srednjoj školi, došlo se do saznanja da imena na koje glase diplome ne postoje u arhivi što znači da su neke kolege dobile diplomu, a da nikada nisu pohađale školu čiji se pečat nalazi na dokumentima koji potvrđuju stručnu kvalifikaciju“, kaže ekskluzivno  izvor UCENTAR povodom provera validnosti diploma u Skupštini grada Kragujevca.  

Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja početkom februara grad Kragujevac poslao je na proveru 672 diplome svih funkcionera i zaposlenih.  Do sada je provereno 290 diploma, od čega su validne 282.
Proveru diploma inicirao je gradonačelnik Nikola Dašić koji i sam čeka potvrdu o validnosti svoje diplome stečene na Vojno- tehničkoj akademiji u Beogradu.-Želja Gradske uprave u Kragujevcu je da svi koji su zaposleni u Gradskoj upravi budu ispravni pred zakonom, između ostalog i po modelu obrazovanja. Postupak provere diploma je u toku, a sankcija za falsifikate je momentalni prestanak radnog odnosa-rekao je Dašić.

Do sada je orkaz dobilo, ili su se sami odlučili na taj korak- četvoro činovnika u Skupštini grada Kragujevca. 

Međutim, kredibilan izvor UCENTAR kaže „da se stvar dodatno komplikuje jer je slučajno počela da se otvara mnogo veća afera nego što je iko želeo“.

-Iz ove držvane srednje škole ima mnoštvo diploma među zaposlenima. Neko je uzeo ili falsifikovao pečat i delio dokument. Sa druge strane, zna se da su mnoge diplome sa privatnih fakulteta uglavnom iz Beograda stečene nezakonito, ali je to sve pokriveno papirima i da bi se došlo do istine potrebna je opsežna istraga policije- kaže naš izvor naglašavajući „da ako se u ovom sluaju ide do kraja otvoriće se „pandorina kutija srpskog školstva“ a to nikome nije u interesu“.ucentar.rs

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar