Sumnjive transakcije kragujevačke- BUBANJSKA CENTRIFUGA!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Bubanjsko jezero progutalo je veliki novac na ime uređenja. Nasuprot uređenog prostora oko jezera nalazi se haotičnost građanima znana kao “Servis 2”, koja je data JKP “Vodovod i kanalizacija” na korišćenje, nakon što je iseljena iz svog prostora koji se nalazilo u naselju Stanovo, kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Kragujevcu. 

-Pomenutom preduzeću je na korišćenje dat prostor „Servis 2“ koji je grad otkupio od vlasnika pod sumnjivim okolnostima na prvoj licitaciji, iako je bio jedini ponuđač i to po ceni od gotovo tri miliona evra.  Pozamašno plaćeni objekat i njegovo neposredno okruženje očiglednim nemarom rukovodećih kadrova JKP “Vodovod i kanalizacija” postaju ruglo na 500 metara od centra grada- konstatuju u SSP. 

Dalje se navodi, „da prostor ispred zgrade i neposredno uz nju više liči na  stovarište građevinskog materijala nego na uređeni prostor uglednog gradskog preduzeća“.

-Kamen koji preduzeće koristi u svom radu, u ogromnim količinama istovaren je uz objekat, sa tog mesta se raznosi i lomi asfalt na ulici koja povezuje dva bulevara. Na samom ulazu nalaze se ogromne betonske cevi i brojna klupka plastičnih cevi- navodi SSP i ističe da „Park iz doba uspešnog poslovanja preduzeća „Servis 2″, nekada planski osmišljen (čudom u ovim neuslovima nalazi se još uvek petnaestak različitih, retkih vrsta drveća), pretvoren je u divlji parking za automobile zaposlenih, a od ulice ga deli nabujalo korovsko bilje“. 

-Ono što posebno izaziva revolt građana je činjenica da se na obodu parka, uz trotoar, parkira cisterna za odvoženje fekalnih materija, iz koje na trotoar curi fekalni sadržaj- kaže se u saopštenju.Gradski odbor Stranke slobode i pravde Kragujevac pita:

  • Da li je moguće da grad nije mogao JKP “Vodovod i kanalizacija” da ustupi neko drugo mesto za skladištenje kamena, cevi i drugih sredstava za rad ovog preduzeća? 
  • Razmišljate li o higijeni i zdravlju ljudi dok rukovodite ovim mestom? 
  • Da li vas je sramota kada građani vide koliko ste aljkavi, bez osećaja za red, o estetici da ne govorimo? 
  • Kada će biti završena zgrada Operativno tehničkog centra Vodovoda, a ovo javno komunalno preduzeće dobiti adekvatan prostor?

 ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar